EDISYON:

GSM hattınızda kalan paralar geri iade edilecek

Yeni Şafak
11:311/08/2018, Çarşamba
G: 1/08/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Ön ödemeli hatlarda kalan bakiyeler 15 gün içerisinde operatör tarafında geri iade edilecek.
Ön ödemeli hatlarda kalan bakiyeler 15 gün içerisinde operatör tarafında geri iade edilecek.

BTK’dan sevindirici bir düzenleme geldi. Ön ödemeli hatlarını iptal eden kullanıcılara GSM operatörleri artık içeride kalan bakiyeyi kullanıcıya iade edecek. Yeni hat açması durumunda ise kalan bakiye yeni hatta aktarılacak.

Ön ödemeli hat yani bir zamanlar kontörlü diye tabir ettiğimiz hat sahiplerinin hatlarında kalan paralar hat sahibine iade edilecek. Yapılan yeni düzenleme ile ön ödemeli hat kullanan kişiler hatlarını kapattırdığında hattında kalan bakiye kullanıcıya 15 gün içerisinde geri ödenecek.

GSM HATTINDA KALAN PARA NASIL ALINACAK?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan düzenlemeye göre; kullanmadığınız ve kapattığınız ön ödemeli GSM hatlarında kalmış olan tutarlar, operatörler tarafından size ödenecek.


Kapatılan ön ödemeli hatların içerisinde kalan bakiyeler için operatör kullanıcıyı SMS ile uyaracak ve 15 gün içerisinde operatör kullanıcıya bu bakiyeyi iade edecek. Kullanıcı 2 yıl içerisinde yeni bir hatta başvurması durumunda ise söz konusu bakiye yeni açılan hatta devredilecek. Şayet hattın içinde kalan bakiye kullanıcıya iade edilmez ise Evrensel Hizmet Geliri olarak devlet hazinesine aktarılacak.

AKTİRFLİK SÜRESİDE DE DEĞİŞİKLİK YAPILDI!

Ön ödemeli hatlara bildiğiniz gibi 6 ay boyunca yükleme yapmamanız durumunda hat aramalara kapatılıyor, 9 ayın sonunda da hat iptal oluyordu. Yeni yapılan düzenleme ile aramalara kapatılma süresi 9 aya iptal süresi de 12 aya çıkarıldı.

#GSM
#HAT
#Operatör
#Ön ödemeli hat

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.