|

Bunlar bu ülkeyi de satar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarının 16 yılda ülkeye kazandırdığı büyük altyapıların bir kısmını yıkmayı, bir kısmını da satmayı vadeden muhalefet partilerinin iyice şaşırdığını belirterek, “Biri çıkıyor Külliye’yi satacakmış, öbürü çıkıyor Çankaya’yı satacakmış. Bunlara kalsa, bunlar bu ülkeyi de satar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/06/2018 Pazar
Güncelleme: 01:58 - 10/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Ankara’daki dev mitingde on binlerce vatandaşla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankaralılara üç müjde verdi.
Ankara’daki dev mitingde on binlerce vatandaşla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankaralılara üç müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük Ankara mitinge on binlerle buluştu. Ankara 19 Mayıs Stadı’nda halka seslenen Erdoğan, Ankara’nın 15 Temmuz’da destan yazdığını söyledi. Bağdat Caddesinde bazılarının tankların geçişini alkışladığını dile getiren Erdoğan, Anadolu’nun evlatlarının tanklara, toplara karşı bedenini siper ettiğini hatırlattı. Erdoğan, 19 Mayıs Stadı’nın yerine uluslararası standartlarda 55 bin kişilik bir stad, Akyurt’ta fuar alanı, Kahramankazan’da 723 hektarlık alana uzay ve havacılık bölgesiyle eski Hipodrom alanını, Atatürk Kültür Merkezi’ni, yeni yapılacak stadı, Arena Spor Salonu’nu, Gençlik Parkı’nı da içine alan dev bir alanda millet bahçesi yapalacağını söyledi.

ANKARA DESTAN YAZDI

Erdoğan özetle şunları söyledi: “15 Temmuz gecesi Ankara tam bir destan yazdı. Gölbaşından Polatlı’ya kadar Ankara’nın tüm ilçeleri darbecilere karşı direndi. Ankaralıların cesaretinin darbenin püskürttürülmesinde büyük bir rolü vardı. Ankara o gece 149 şehit verdi. Yaralı sayısı ise bin 300’lere çıktı. Darbecilerin en çok kayıp verdiği yer de yine Ankara. Ankara tüm ülkenin geleceğini için bedenini namlulara siper etti.

İNCE İNCE YÜRÜMEKLE OLMUYOR

Türkiye yeni sisteme adım atacaksa Ankara’nın çok büyük katkısı var. Fitnecilere fırsat vermeyin. Son 10 yılda Ankara’ya 116 katrilyon liralık yatırım yaptık. Bay Kemal bunlar durup dururken, yatarak olmadı. Bay Muharrem bunlar ince ince yürüyerek olmuyor. Çalışacaksın. Belediyecilikse bizde var, başbakanlıksa bizde var, cumhurbaşkanlığıysa o da bizde var. Bu iş çırak işi değil, bu iş kalfalık ister, ustalık ister, büyük ustalık ister. Onun için sizlerden icazet istiyorum. Bu iş çırak işi değil, bu iş kalfalık ister, ustalık ister, büyük ustalık ister. Onun için sizlerden icazet istiyorum. Şimdi geliyorum sizleri mutlu edeceğine inandığım müjdelerimize: Ankara’ya 55 bin kişilik yeni stadyum kazandıracağız. Mevcut 19 Mayıs stadı yerine dünya çapındaki şampiyonlara ev sahipliği yapacak yeni stadı Ankara’ya kazandırıyoruz. Altı bin araçlık otoparkı ile bu stat başkentte yakışır bir eser olacaktır. Bu vesileyle süper lige çıkan Ankaragücü’nü tebrik ediyorum.


İNGİLİZİN HYDE PARK’I VARSA BİZİM DE MİLLET BAHÇEMİZ OLACAK

İkinci müjdemiz fuar alanlarıyla ilgili. Ankara’nın uzun zamandır beklediği fuar alanını Akyurt’ta yapıyoruz. İhalesi yapıldı, önümüzdeki günlerde inşasına başlanıyor ve bir yılda tamamlanacak. Üçüncü müjdemiz millet bahçesi ile ilgili. Ankara’ya yaptığımız çok daha farklı olacak. Dev bir alanda millet bahçesini oluşturuyoruz. Ankara’ya hayırlı olsun. Artık yeşil Ankara olacak. Millet bahçemiz içinde stadından konser salonuna kadar çok orijinal bir eser olacak. İngiliz’in Hyde Park’ı varsa bizim de burada devasa bir millet bahçemiz olacak. Ankara müze fakiri. Bu alanın 750 dönümlük kısmı müzeler bölgesi olacak. Cumhuriyet, Osmanlı, Selçuk, Anadolu ve Mezopotamya kültürleri burada sergilenecek.

SAVUNMANIN YÜZDE 80’İ ANKARA’DA

Ankara son 16 yılda savunma sanayinde başkenti konumuna geldi. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firmaları arasında bulunan 3 firma Ankara’dadır. Savunma Sanayi’mizin yüzde 80’i Ankara’da. Kahramankazan’da 723 hektarlık alana Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kuruyoruz. Dünyanın sayılı uzay ve havacılık bölgelerinden biri olacak bu tesisin ihalesi yapıldı, yıl sonuna kadar inşaatına başlanıyor.

  • Vaatleri sadece yıkmak
  • AK Parti’nin seçim mey danlarında yapacakları ve hedefleri anlattığını dile getiren Erdoğan, muhalefetin ise sadece yıkmaktan söz ettiğini söyledi. Erdoğan, “Biz seçim meydanlarında yapacaklarımızı, hedeflerimizi anlatıyoruz. Ötekiler ne anlatıyor? Sadece yıkmayı. Bay Muharrem’in, Kemal’in ağzından terörle mücadeleyi duydunuz mu? Adam teröristlerin desteğiyle parlamentoya girenlerle yürüyor. 53 tane Kürt kardeşimin öldürülme talimatını veren kişiyi ziyaret ediyor. Bunlara kalsa Türkiye’yi 1940’lara, 1970’lere geri götürecekler. Bunlara 24 Haziran’da Osmanlı tokadı gerekmez mi?”

Bunlar ülkeyi de satar

Muhalefetin cumhurbaşkanı adaylarının külliye, Çankaya’yı satmaktan söz ettiğini dile getiren Erdoğan, “Bunlara kalsa ülkeyi de satarlar” dedi. Erdoğan şunları söyledi: “ Biz Yavuz Sultan Selim’i yaptık, Osmangazi’yi yaptık. Muharrem İnce de oradan geçiyor. Çünkü ucunda Yalova var. AK Parti terör örgütlerinin başlarını gidip inlerinde eziyor. Bunlar ise onlara çanak tutuyor. Bunlar ne diyor Afrin’e gitme. İnce ince ne diyor. Bizim İsmail Metin Temel Paşa’ya, geldiğim gün apoletlerini sökeceğim diyor. Sen haddini bil. Bu apoletleri millet taktı. Tayyip Erdoğan bu komutanların başkomutanıdır. Görüyor musunuz bir tanesi çıkmış Külliye’yi satacak bir tanesi çıkmış Çankaya’yı satacak… Bunlar şaşırmış. Bunlara kalsa bunlar bu ülkeyi de satar. Okulları ücretsiz yapacağız diyor.

ANKARA YHT’NİN KALBİ OLACAK

Okullar paralı değil ki. Biz ilköğretimde de kitapları masaların üzerine koyuyoruz. AK Parti Türkiye’yi 3,5 kat büyüttü siz yeniden küçültecek misiniz? İhracatımızı 162 milyar dolara çıkardık. Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni, nice dev eseri ülkeye kazandırdı, siz bunların hepsini dinamitleyecek misiniz? Eğitimde Ankara’da 15 bin adet yeni derslik yaptık, 10 bin 731 yatak kapasiteli yurt binası 13 bin 800 yeni yurt binaları açıyoruz. 303 bin üniversite öğrencisine ev sahiplği yapan Ankara’ya son 16 yılda 12 yeni üniversite kurarak Ankara’nın bu özelliğini güçlendirdik. Türkiye’yi son 16 yılda hızlı trenle biz tanıştırdık. Yapımı devam eden projelerle Ankara’yı Türkiye’nin diğer bölgeleriyle birleştireceğiz. Ülkemizin dört bir yanını demir ağlarla bağlanan Ankara YHT’nin kalbi olacak. Kurtuluş mücadelemizin başkenti Ankara, son 16 yılda savunma sanayisinin de başkenti haline geldi.


Dünyayı Haçlı-Hilal savaşına götürüyorlar

7 camiyi kapatma kararı alan Avusturya’ya sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanının dünyayı bir Haçlı-Hilal savaşına doğru götürdüğüne işaret etti. Doğu ve Güneydoğu Sivil İrade Platformu tarafından İstanbul’da düzenlenen iftar programına katılan Erdoğan bir konuşma yaptı. Batı dünyasının Avusturya Başbakanı gibi kişilere çeki düzen vermesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

BİZ DE BOŞ DURMAYIZ

Avusturya camilerimizi kapatmanın hesapları içinde. Bu nereye gidiyor? Ondan korkuyorum, Avusturya Başbakanının attığı adımlar dünyayı bir Haçlı-Hilal savaşına doğru götürüyor. Onun için de özellikle Batı dünyası bu adamlarına çeki düzen vermesi gerekir. Eğer bunlar çeki düzen vermezse bu hesaplar farklı bir şekilde yapılmaya doğru gidecektir. Neymiş bizim din adamlarımızı Avusturya’nın dışına atacaklarmış. Siz bunu yaparsınız da biz boş mu dururuz. Biz de bir şeyler yaparız. Arapların bir atasözü var: Men dakka dukka. Demek ki böyle bir şey yapmak lazım.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ KURTARDIK

Silahın patladığı yerde söz biter. İşte bunun için namlusu ülkemize yönelmiş son terörist de etkisiz hale getirilene kadar bu mücadele devam edecek. Yasin Börü Kürt değil miydi? Yasin Börü kaç yaşındaydı? 15-16 yaşında. Yasin Börü ne yapıyordu? Kürt fakir fukaraya bir şeyler dağıtıyordu. Onu acımasız bir şekilde öldürmediler mi? Kimdi öldürenler? Yine sözde Kürt. Yok ya değil. Teröristti, terörist. Bunları karıştırmayalım. Biz bölücü örgüte karşı yürüttüğümüz operasyonlarla topyekûn Türkiye’nin geleceğini kurtardık. Teröristler yıktı, biz inşa ettik.


Bir tarafı yapım diğer tarafı yıkım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması öncesi Başbakan Başbakan Binali Yıldırım söz aldı. Başbakan Yıldırım, “Bu seçim iki taraf arasında oluyor. Birinci taraf yapım ekibi, ikinci taraf yıkım ekibi” dedi. Ankara’nın kararını verdiğini, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhur İttifakı’na, AK Parti’ye ve istikrara devam” dediğini aktaran Yıldırım, Ankaralının yatırıma, icraata işe baktığını, boş laflara bakmadığını bildirdi.

YALANCI PEHLİVAN PİYASADALAR

Yıldırım, “Bazı adaylar var yalancı pehlivan gibi piyasaya çıkmış vaziyetteler Türkiye’nin gücünün farkında değil. Bu seçim iki taraf arasında oluyor. Birinci taraf yapım ekibi ikinci taraf yıkım ekibi. Sanki bunlar ağız birliği yapmışlar, AK Parti ne yaptıysa ‘yıkacağız, yaptırmayacağız, projeleri durduracağız, devletin kurumlarını satacağız’ diyorlar” dedi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#24 Haziran
#Ankara
6 yıl önce