EDISYON:

Mersin Anamur Seçim Sonuçları 28 Mayıs 2023

12:1928/05/2023, Pazar
G: 28/05/2023, Pazar
Yeni Şafak
Anamur seçim sonuçları
Anamur seçim sonuçları

2023 Mersin Anamur 2. tur cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oluyor. 28 Mayıs Pazar günü oy verme işlemi 17:00'da sona ermesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonucu açıklanacak. Peki Akdeniz Bölgesi Mersin Anamur ilçesinde 2. tur seçim sonuçları Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Mersin Anamur oy oranları yenisafak.com seçim sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

Mersin Anamur 2. tur
Cumhurbaşkanı Seçimi nedeniyle sorgulanıyor. 64 Milyon seçmen vatandaşlık görevini yerine getirerek sandık başına gitti. Oy sayımının ardından sonuçlar anlık olarak öğrenilmekte. Türkiye’de il il 2. tur
ve Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. Mersin
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranlarına sitemizden ulaşabilirsiniz.

Mersin Anamur Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Seçim yasaklarının kalkmasının ardından Mersin Anamur 2023 seçim sonuçları saat 21.00 itibariyle kamuoyu ile paylaşılmaya başlanacak. Ancak tam seçim sonuçlarının sandıklardan çıkan oyların sayımının bitmesinin ardından belli olması bekleniyor.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, seçimlerin şu ana kadar sıkıntısız bir şekilde devam ettiğini, seçimlerin 14 Mayıs'taki seçimlere göre sonuçların daha erkenden sonuçlanabileceğini kaydetti. Yener seçim yasağının erkenden kaldırılıp kaldırılmaması için ise kurulun kararı sonrası karar verileceğini ifade etti.

Oy Nasıl Kullanılır?

Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

Oy verme saat kaçta başlayacak kaçta bitecek?

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Kullanılmamış oylar ne olur?

Oylamalarda, geçersiz oy boş, hasarlı, muğlak ya da herhangi bir sebeple oylama kurallarına uygun olmayan, doğru kullanılmamış oylara denir. Geçersiz oylar oylama sonucuna etki etmez. Bir oy veren kazayla ya da bilerek geçersiz oy kullanabilir. Geçersiz oylar oy sayımı sırasında oylama görevlileri tarafından tespit edilir.

Geçersiz oylar oylama sonucuna etki eder mi?

Geçersiz oylar oylama sonucuna etki etmez. Bir oy veren kazayla ya da bilerek geçersiz oy kullanabilir. Geçersiz oylar oy sayımı sırasında oylama görevlileri tarafından tespit edilir.

Seçimde kimler oy kullanamaz?

18 yaşı doldurmayan kişiler,

Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,

Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.

Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,

Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz

Mersin Anamur ilçesi hakkında bilgiler

Mersin'in ilçelerinden biri olan Anamur, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Tarihi kalıntıları, doğal plajları ve lezzetli muzları ile bilinen Anamur, aynı zamanda bir turizm merkezi olarak da kabul edilmektedir.

Anamur, tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış bir yerleşim bölgesidir. İlk yerleşimin MÖ 3000'lere kadar uzandığı bilinmektedir. Hititler, Asurlular, Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar gibi birçok medeniyetin hüküm sürdüğü Anamur, tarihi kalıntıları ve antik kentleri ile de ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır.

Anamur, Mersin'in en güneyinde yer almaktadır. Doğusunda Bozyazı, batısında Aydıncık, kuzeyinde ise Gülnar ilçeleri bulunmaktadır. İlçe, deniz kıyısında yer alır ve Toros Dağları'nın eteklerinde kurulmuştur. İlçenin yüzölçümü 1218 km²'dir.

Anamur'un toplamda 58 mahallesi bulunmaktadır.

  • Bunlar; Ahatlı, Akçaalan, Akçalı, Akyarma, Aktepe, Altınyayla, Arslanlı, Aydıncık, Bahçecik, Bağarası, Balalan, Başpınar, Bayırköy, Belören, Beşiktaş, Beyobası, Bozdoğan, Ceyhanlı, Çamlıyayla, Çanakpınar, Çavuşlu, Çavdır, Çiftlik, Demirciler, Değirmendere, Döşeme, Doyran, Eğridere, Ekoğlu, Emiroğlu, Esenpınar, Gökçeler, Gölova, Gümüşlük, Güzelyurt, Hacıilyas, Hatundere, Ilıca, İbradı, İkizpınar, İshaklı, Kale, Kargıcak, Kavaklı, Kızyaka, Kocaköy, Konak, Kozluca, Kumkuyu, Kurucam, Limonlu, Merkez, Narlıkuyu, Ortakent, Ören, Özkan, Sancaklı, Sarıağaç, Sarıaşağı, Sarıyer, Seki ve Tırtar mahalleleridir.

2021 yılı TÜİK verilerine göre, Anamur ilçesinin nüfusu 57.105'tir.


#seçim 2023
#Mersin seçim sonuçları
#Mersin Anamur seçim sonuçları
#2023 Anamur cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.