Kadim halklar tarafından sıklıkla tüketilen Kekik çayının faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle öksürük ve gribal enfeksiyonlara iyi gelen Kekik çayının yağı da çok faydalı. Peki Kekik çayı tarifi nedir ve nasıl yapılır? Kekik çağı ne için kullanılır?
Kış gelmesi ve havaların soğumasıyla gribal enfeksiyonlara kapılmamak için ne yapmalıyız? Faydasının çok olduğu Kekik çayını hazırladık sizler için. Şimdiden afiyet olsun...
Kekik çayı tarifi için malzemeler
Yapımı için malzemeler
2 tatlı kaşığı kuru kekik
2 su bardağı su
Sofralarda sık sık kullanılan baharatlardan biri olan kekik, özellikle de et yemeklerine çok yakışıyor. Faydaları saymakla bitmeyen bu baharat çay olarak da sık sık tüketiliyor. Kokusu muhteşem olan kekik çayı nasıl yapılır? İşte tarifi…
Kekik çayı tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle suyu derin bir cezvede kaynatın.
Su kaynadıktan sonra ocaktan alın ve içerisine kekiği ilave edin.
Yaklaşık 15 dakika kadar demlenmesini bekleyin.
Ardından süzün.
Tercihen içerisine birkaç damla limon damlatabilirsiniz.
Kekik çayınız hazır.
Kekik çayı kaynatılır mı?
Kekik çayı güçlü bir şifa içeceğidir ve taze kekik yapraklarını sıcak suya akıtarak ve 15-20 dakika demlenerek yapılabilir.