|

Malatya'da korkutan deprem: Yerin 9 kilometre derinliğinde meydana geldi çevre illerden de hissedildi

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD; saat 10:55'de Merkezüstü Malatya'nın Doğanşehir ilçesi olan depremin yerin 9 ,69 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu. Depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya Doğanşehir'de 4.3 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. Gelişmeleri anbean takip ediyoruz.

Seda Ekinci
11:07 - 27/12/2023 Çarşamba
Güncelleme: 11:44 - 27/12/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Malatya'da korkutan yerler
Malatya'da korkutan yerler

Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD; saat 10:55'de Merkezüstü Malatya'nın Doğanşehir ilçesi olan depremin yerin 9 ,69 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.


İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan ilk açıklama: AFAD ve ilgili kurumlar saha taramasına gönderildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'nın Doğanşehir ilçesi merkezli 4.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, "Malatya Doğanşehir'de 4.3 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramaları için yönlendirilmiştir. Gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi.



'Bölgede taramalar devam ediyor'

Malatya Valisi Ersin Yazıcı
ise sosyal medya hesabından, meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde AFAD ve ilgili kurumların tüm ekiplerinin saha taramaları için yönlendirildiğini belirterek, "Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. Doğanşehir ilçemizde yaşanılan 4,3 büyüklüğündeki artçı depremde kurumlarımıza ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Hemşehrilerimize geçmiş olsun." ifadesini kullandı.
Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt da şu ana kadar kendilerine ulaşan herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını anlatarak, "Hemşehrilerimize geçmiş olsun. Bölgede taramalarımız devam ediyor." dedi.

#deprem
#Malatya
#son dakika
5 ay önce