|

Evlilik kredisi başvuru ekranı açıldı mı, ne zaman? Evlilik kredisi başvuru şartları neler?

"Evlilik kredisi başvuru ekranı açıldı mı, ne zaman?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise son açıklamasında belirlenen kriterlere uymaları halinde yeni evlenecek olan çiftlere faizsiz kredi verileceğini açıklamıştı. Şimdi tüm gözler Aile ve Gençlik Bankası tarafından fonlanacak 2 yıl geri ödemesiz, 0 faizli kredi için detaylar merak ediliyor. İşte konu hakkında detaylar...

00:10 - 21/11/2023 Salı
Yeni Şafak
Foto:Arşiv
Foto:Arşiv

"Evlilik kredisi başvuru ekranı açıldı mı, ne zaman? Evlilik kredisi başvuru şartları neler?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Hatırlanacağı üzere evlenecek gençlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilmesini içeren Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, geçtiğimiz hafta TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. Düzenlemeye göre, yeni evleneceklere 48 ay vadeli ve 0 faizli kredi imkanı sağlanacak. İşte konu hakkında detaylar...

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ MECLİS'TE!


Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projenin hazırlıkları tamamlandı.


Evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilmesini de destekleyecek 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi', TBMM Başkanlığına sunuldu.


FAİZSİZ EVLİLİK KEDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, proje ile ilgili olarak yaptığı son açıklamada şu bilgileri verdi:


"Deprem bölgesi için pilot proje olarak başlatıyoruz, öncelikle oradaki gençlerimize destek olmak istiyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır. Gelir kriteri var, yaş kriteri var 18-27 yaş gibi. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış... Kriterlere uyan herkes faydalanabilecek. Tabii tüm bunlar Meclis'te görüşülecek."

EVLİLİK KEDİSİ NE ZAMAN ÇIKACAK?


Bakan Göktaş, Aile Eğitim Programı ve Evlilik Öncesi Eğitim Programı'na katılanların faydalanacağı çalışmayla ilgili Meclis'i işaret etti.


"Tüm çalışmalarımızı tamamladık, Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz."


AFET BÖLGESİ ÖNCELİKLİ!


AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, pilot illerin Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya olduğunu ifade ederken kanun teklifinde deprem bölgesine özel olarak yaş sınırlaması olmadığını, fonun projeye göre değerlendirme yapılacağını duyurdu.


FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?


Edinilen bilgilere göre, yeni evlenecek çiftlere 150 bin TL'lik kredi; faizsiz, iki yıl (24 ay) geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli olarak verilecek. Devlet destekli evlilik kredisi miktarı her yıl artırılacak.


Böylece gençler, ev kurma endişesi olmadan rahatça evlenebilecek. Aile ve Gençlik Bankası, Hazine ve Maliye, Aile ve Sosyal Politikalar ile Gençlik ve Spor bakanlıklarının temsilcilerinden oluşacak ve fon gibi çalışacak.


Fon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında hizmet verecek. Aileyle ilgili kredileri Aile Bakanlığı, gençlere yönelik olanları ise Gençlik ve Spor Bakanlığı organize edecek.


Bankanın ayrı bir bina ya da personeli olmayacak. Maden, doğalgaz ve petrol gelirlerindeki devlet payının bir bölümü fona aktarılacak. İhtiyaca göre aktarılan pay yükseltilecek.


BAŞVURULAR NASIL OLACAK?


Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Gerek evlilik gerekse iş kurma gibi diğer desteklerde gelir düzeyi esas alınacak.


BAŞVURULAR NASIL OLACAK?


Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Gerek evlilik gerekse iş kurma gibi diğer desteklerde gelir düzeyi esas alınacak.

#evlilik kredisi
#150 bin tl kredi
#Faizsiz evlilik kredisi başvuruları
8 ay önce