EDISYON:

Galatasaray'ın sorunu ne?

03:0010/08/2024, Cumartesi
G: 10/08/2024, Cumartesi
Selman Ağrıkan

Süper Kupa'da Beşiktaş karşısında ağır bir hezimet yaşayan Galatasaray, şoktan çıkma maçı olarak gördüğü sezonun açılış karşılaşmasında Hatayspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılılar, maçın başından sonuna kadar topa hakim olduğu karşılaşmada net fırsatları cömertçe harcadı. Bir de kendisine nispeten oldukça düşük bütçeli rakibinin sürpriz golü gelince büyük bir panik yaşadı. Ancak 90. dakikada yeni transfer Michy Batshuayi sahneye çıktı. Geçen sezon son dakika golleriyle Fenerbahçe'yi birçok maçta ipten

Süper Kupa'da Beşiktaş karşısında ağır bir hezimet yaşayan Galatasaray, şoktan çıkma maçı olarak gördüğü sezonun açılış karşılaşmasında Hatayspor'u konuk etti. Sarı-kırmızılılar, maçın başından sonuna kadar topa hakim olduğu karşılaşmada net fırsatları cömertçe harcadı. Bir de kendisine nispeten oldukça düşük bütçeli rakibinin sürpriz golü gelince büyük bir panik yaşadı. Ancak 90. dakikada yeni transfer Michy Batshuayi sahneye çıktı. Geçen sezon son dakika golleriyle Fenerbahçe'yi birçok maçta ipten alan Belçikalı yıldız, bu kez Galatasaray'a 3 puanı getirdi.


Batshuayi dışında Galatasaray'da performans olarak öne çıkan iki isim vardı; Lucas Torreira ve Davinson Sanchez. Torreira, kaptığı toplar ve atak başlangıçlarındaki isabetli paslarının yanı sıra asistiyle de galibiyetin mimarlarından oldu. Maçın gizli kahramanı ise Sanchez'di. Copa America'daki büyüleyici performansını Süper Lig'e de taşıyan Kolombiyalı futbolcu, ikili mücadelelerde ve yüksek toplarda rakiplerine geçit vermedi.


Sezona galibiyetle başlamak elbette önemli ancak Galatasaray, geçen sezonki oyununu bu sezon çok aratacak gibi duruyor. Şampiyon kadrosunu korumasına rağmen sarı-kırmızılıların bu görüntüsünün kaynağının parasal olduğu kanaatindeyim. Maruo Icardi'nin alacakları için kulübe çektiği ihtar da bunun bir kanıtı. Yönetimin bir an önce mali konuları çözmesi gerekiyor. Yoksa sarı-kırmızılılar daha sancılı bir süreç içerisine girebilir.






#Galatasaray
#Hatayspor
#Süper Lig

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.