EDISYON:

40 milyon euroyu direk kurtardı

03:0022/08/2024, Thursday
G: 25/08/2024, Sunday
Selman Ağrıkan

Galatasaray, geçen sezonki performansından çok uzakta. 'Ölüm grubu' diye adlandırılan grupta Manchester United ve Bayern Münih gibi devlere kök söktüren sarı-kırmızılılar, bu sezon Devler Ligi'ne katılabilmek adına karşılaştığı Young Boys karşısında zor anlar yaşadı. Okan Buruk, sanırım rakibini hafife almış ve iyi analiz etmemiş. Bu kadar atletik ve uzun boylu bir rakibe karşı sürekli uzun topla hücum denemeleri çok anlamsızdı. Galatasaray bir de, 'iyi kura' olarak düşündüğümüz rakibi karşısında

Galatasaray, geçen sezonki performansından çok uzakta. 'Ölüm grubu' diye adlandırılan grupta Manchester United ve Bayern Münih gibi devlere kök söktüren sarı-kırmızılılar, bu sezon Devler Ligi'ne katılabilmek adına karşılaştığı Young Boys karşısında zor anlar yaşadı. Okan Buruk, sanırım rakibini hafife almış ve iyi analiz etmemiş. Bu kadar atletik ve uzun boylu bir rakibe karşı sürekli uzun topla hücum denemeleri çok anlamsızdı. Galatasaray bir de, 'iyi kura' olarak düşündüğümüz rakibi karşısında fizik olarak çok ezildi. Bu da Okan Hoca'nın üzerinde kafa yorması gereken oldukça önemli bir konu.


Ebrima Colley'in şutu direkten dönmese Galatasaray'ın rövanş için umutları mucizelere kalacaktı. Bu pozisyondan kısa bir süre sonra oyuna giren Michy Batshuayi, Fenerbahçe'de yaptığı gibi maçın gidişatını tersine çevirdi. "Nöbetçi golcü" tanımlamasının hakkını veren Belçikalı yıldız, iki kez fileleri havalandırarak maçı beraberliğe getirdi. Ancak maçın sonlarına doğru talihsiz penaltı, sarı-kırmızılıların İsviçre'den mağlup dönmesine neden oldu.


Her ne kadar skor avantajı Young Boys'ta olsa da, Galatasaray'ın bu maçtan dersler çıkarıp RAMS Park'ı tıklım tıklım dolduracak seyircisi önünde adını gruplara yazdıracağını düşünüyorum. Hünkar Mutlu'nun da Batshuayi'nin gollerinde dediği gibi, "Bu takımın genlerinde Avrupa var". Aksi durumda ise elden kaçacak 40 milyon euro var.






#Şampiyonlar Ligi
#Galatasaray
#Young Boys

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.