|

Selçuk Bayraktar yeni İHA'yı açıkladı!

Mehmetçiğin operasyonlarda yoğun bir şekilde kullanmaya başladığı ve teröristlere göz açtırmayan Bayraktar Milli İHA için geliştirmeler sürerken, projenin mimarlarından Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'dan önemli açıklama geldi. Bayraktar, tasarlanan yeni araca dair ilk bilgileri verdi.

Yeni Şafak
14:35 - 14/09/2017 الخميس
Güncelleme: 14:56 - 14/09/2017 الخميس
Yeni Şafak
Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar
Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar

Yerli silahlı insansız hava araçları, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdiği günden bu yana, terörle mücadelenin en önemli unsurlarından biri haline geldi.

Türkiye'de İnsansız Hava Araçları (İHA) çalışmalarıyla terörle mücadeleye destek veren Baykar Makina, toplam kalkış ağırlığı 4,5 ton olan yeni bire araç tasarlamak üzere çalışmalara başladı.

"Daha farklı görevler yapacak"

Konuyla ilgili bilgi veren Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın açıklaması şöyle:

"Şuan 4,5 ton kalkış ağırlığına sahip, Bayraktar’ın birkaç kat daha büyüğü olacak bir tasarım üzerinde çalışıyoruz. Bu araç daha yükseğe çıkacak, daha fazla havada kalacak. Daha farklı görevler yapacak. "

  • Özellikleri
  • 40 bin feet’e yani yaklaşık 13 bin 300 metreden uçabilecek jet motorlu İHA, 0.8 MACH yani saatte 850 kilometre hıza çıkabilecek.
"
İnsansız jet çalışıyoruz"
Bayraktar yeni bir projenin de müjdesini verdi. Milli İnsansız Muharip Savaş Uçağı çalışmalarına da işaret eden Selçuk Bayraktar, "
olarak belirtebileceğimiz proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
  • Teslim edilenler havada
  • Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Jandarma’nın ve Emniyet güçlerinde 30 adet Bayraktar Taktik sınıf İHA bulunuyor. Bunların 8'i SİHA yani silahlı İHA. Selçuk Bayraktar, 16 adet aracın da önümüzdeki dönemde imal edilip teslim edileceğini söyledi.
#Selçuk Bayraktar
#İnsansız Hava Aracı
٪d سنوات قبل
default-profile-img