|

Erdoğan: Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız

AK Parti seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Önümüzdeki dönemde cemevlerine hukuki statü tanıyacağız' dedi.

Yeni Şafak
15:29 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:45 - 24/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv: Cemevi
Arşiv: Cemevi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmada yeni dönemde cemevlerine hukuki statü tanıyacaklarını ifade etti.

İşte Erdoğan'ın yaptığı o açıklama;

Yargının tarafsız ve bağımsızlığı da önem verdiğimiz bir başka husustur. 15 Temmuz sonrası yargıdaki darbe ve vesayet kalıntılarını ortadan kaldırmak için gerekli adımları attık. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını güçlendirecek adımları atmaya devam edeceğiz. Demokrasi ile kalkınmayı birbirinin tamamlayıcısı olarak gördük. AK Parti iktidara geldiğinden beri standartlarını sürekli yükselten partidir. Önümüzdeki engeller ne olursa olsun hak ve özgürlüklerden taviz vermedik. Hak ve özgürlükler konusunda yaptıklarımnızı saysak önümüze çok uzun bir liste çıkar. Devletin adli düzeninin temel haklar baz alınacak şekilde düzenlenmesini sağlayacağız. Yasaklarla ve yasakçı zihniyetle mücadelemizi sürdüreceğiz. Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Biz iktidara yürürken milletimize şunu söyledik; 3Y demiştik. Yeni dönemde de bununla mücadeleyi sürdüreceğiz.

#AK Parti
#AK Parti seçim beyannamesi
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
6 yıl önce