|

Aynı şarkıyı söylüyorlar

Başbakan Yıldırım, muhalefetin ve Türkiye düşmanlarının aynı şeyi söylediğini söyledi. Uşak mitinginde konuşan Yıldırım, “Erdoğan ve AK Parti gitsin de Türkiye ne olursa olsun. Bu bölge üzerinde plan yapanlar, emperyal güçler de aynı şeyi söylüyor. Bunlar da aynı şarkıyı söylüyor. Demek ki söz birliği yapmışlar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 03:49 - 12/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin Uşak mitinginde konuştu
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin Uşak mitinginde konuştu

AK Parti’nin Uşak mitinginde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye düşmanlarının, bölgemizde planları olanların söyledikleriyle muhalefetin söylediklerinin aynı olduğunu belirtti. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

‘Külliye’yi yıkacağız, yolları kapatacağız, yerli araba yaptırmayacağız, Kanal İstanbul’u yaptırmayacağız.’ Bunların ufku yok, bunlar sadece bir şeye kilitlenmişler, Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gitsin de Türkiye ne olursa olsun. Bu bölge üzerinde plan yapanlar, emperyal güçler de aynı şeyi söylüyor. ‘Tayyip Erdoğan gitsin’ diyor. Bunlar da aynı şarkıyı söylüyor.

KOŞA KOŞA EDİRNE’YE GİTTİ

Bu sizin aklınıza bir şey getiriyor mu? Demek ki söz birliği yapmışlar. FETÖ’sü, Kandil’i içerideki sponsorları bir ağızdan AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun memleket önemli değil. Muharrem İnce koşa koşa Edirne’ye gitti. Biz de zannettik ki Edirnelileri özlemiş. Ama doğru Edirne Cezaevi’ne gitti. Selahattin Demirtaş’ın yanına gitti. Ey CHP ey koca CHP Atatürk’ün partisi teröre destek verenden medet umuyor. Yakışır mı bu CHP’ye?

YURT İÇİNDE TERÖRÜ ETKİSİZ HALE GETİRDİK

Bu konu çok önemli. Türkiye’nin beka meselesi olan bir işte bile dik duruş ortaya koyamayanlara hak ettikleri cevabı sandıkta CHP’li kardeşlerimizin takdirine bırakıyorum. ‘Külliye’yi yıkacağım’ diyor. Milletin gücü seni yıkar Külliye’yi yıktırmaz. Şimdi Kandil’e ilerliyoruz. Yurt içinde terörü etkisiz hale getirdik, şimdi peşlerindeyiz. Nereye giderse gitsinler, kahraman Mehmetçiklerimiz sınır ötesinde büyük destan yazıyor. Teröristlerin oradaki inlerini de başlarına geçireceğiz. Büyük laflar konuşanlar Afrin’i hatırlasın, El-Bab’ı hatırlasın. Şehitlerimizin, gazilerimizin hesabını tek tek soracağız.


SEN İSTEDİĞİN KADAR SÖYLE

Bugün büyüme rakamları açıklandı, ilk 4 ayda Türkiye yine rekor kırdı, yüzde 7,4 büyüdü. Hayırlı uğurlu olsun. Tüm bunlar olurken muhalefet ne yapıyor. Dışarıdakilere Türkiye’yi şikayet ediyor. Diyor ki ‘Türkiye güvenli değil gitmeyin.’ Yani turizm gelişmesin. Ama o söyledikçe dışarıdakiler de inatla Türkiye’ye geliyor. Bugün 2018 ilk 4 ayında geçen sene gelen turist sayısının yüzde 50 fazlası geldi. Ey Kılıçdaroğlu, sen istediğin kadar söyle, senin sözüne içeride zaten inananlar yok da dışarıdakiler de artık inanmıyor haberin olsun.

Bir hayal gerçek oldu

Başbakan Yıldırım, İzmir-Manisa yolunu birbirine bağlayan Sabuncubeli Tünelleri ve Bağlantı Yolları’nı hizmete açtı. Törende bir konuşma yapan Yıldırım daha sonra tünelden kendi kullandığı araçla geçti. Başbakan Yıldırım konuşmasında, bir hayalin daha gerçeğe döndüğünü belirtti. Törenle beş ayrı projenin daha açılışını gerçekleştiren Yıldırım’a Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da eşlik etti. Yıldırım, konuşmasında projenin İzmir’e, Manisa’ya hatta İstanbul’a kadar olan tüm bölgeye nefes aldıracağını söyledi.Bölge insanına büyük kolaylık sağlayacağını dile getireren Yıldırım, araçların daha kısa sürede ulaşım sağlayacağını, çevre kirliliğinin azalacağını, yakıt sarfiyatının da düşeceğini belirtti.

İZMİR-MANİSA BİRLEŞTİ

Yıldırım, Sabuncubeli Tünelleri çalışmaları kapsamında yüzde 5 eğimli 14 virajı düzelterek Manisa ve İzmir arasını adeta birleştirdiklerini ve seyahat süresini 15 dakikanın altına indirdiklerini vurgulayarak, üreticilerin tüneli kullanarak Bursa’ya, İstanbul’a hatta Avrupa’ya kadar rahatlıkla gidebileceğini ifade etti.

Darbe olmaz ama tetikteyiz

Başbakan Yıldırım tören sonrası sonra bir özel televizyon kanalının canlı yayın konuğu oldu. Burada soruları yanıtlayan Başbakan, FETÖ’nün yeniden darbe yapmasından ziyade münferit suikast istihbaratları aldıklarını söyledi. Kendisinin bir darbe hazırlığı olduğu kanaati taşımadığını söyleyen Yıldırım, yine de tedbiri elden bırakmayıp her türlü hareketliliği takip ettiklerini vurguladı. Bedelli askerliğe de değinen Yıldırım, bunun bir reform olduğunu ve şartların oluştuğunu kaydetti.

  • Gemiciliğe 3,5 milyar
    dolarlık yatırım imzası
  • Yıldırım, dün ayrıca İstanbul WOW Hotel’de düzenlenen Türk Sahipli Koster Filosunun Yenilenmesi Projesi’nin imza törenine katıldı. Çalışmalar kapsamında kamunun yüzde 49, özel sektörün yüzde 51 ortak olduğu KOSTER AŞ adlı bir şirket kurulduğunu dile getiren Yıldırım, projenin 3,5 milyar dolarlık bir hacmi olduğunu belirterek, proje süresinin 10-15 yıl olduğunu kaydetti. Yıldırım, “Türk bayraklı gemiler Baltık’tan, Kuzey Denizi’nden Batı Afrika’ya, Karadeniz’den Cebelitarık’a kadar denizcilerin 7 denizler diye tarif ettiği coğrafyada bayrağımızı dalgalandıracak ve denizcilikteki itibarımızın yükselmesine çok büyük katkı sağlayacak. Ülkemizin denizcilikteki pozisyonunu uluslararası kuruluşlar nezdinde daha güçlü hale getirecek. Her gemi bir fabrika. 10 ila 14 kişi çalışacak. Böylece 2 bin, 2 bin 500 arasında yetişmiş nitelikli gemi adamı istihdamı sağlanmış olacak. 15 yıllık süre içerisinde yan sanayide 35 bin kişiye sürdürülebilir bir iş imkanını bu proje sağlamış olacak” dedi. Yıldırım, şirketin bir gemi inşa şirketi ve tersane sahibi olmadığını ifade ederek, şirketin organizasyonu yapacağını, bütün tersanelere aynı şekilde, eşit mesafede, herkesin işin bir yerinden tutacağı bir organizasyon olacağını anlattı.
#Türkiye
#Binali Yıldırım
#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
6 yıl önce