|

Katar'dan vefa göstergesi

Bir yıl önce Körfez ülkelerinin başını çektiği ablukayı Türkiye’nin verdiği destekle atlatan Katar'dan Türkiye'ye büyük destek geldi. Ankara’da Başkan Erdoğan ile 3,5 saatlik yemekte görüşen Katar Emiri Al Sani, Türkiye’ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırımı hızlıca hayata geçireceklerini söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:06 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Katar Emiri Şeyh Temim - Berat Albayrak - Tayyip Erdoğan - Ali Şerif el-Emadi
Katar Emiri Şeyh Temim - Berat Albayrak - Tayyip Erdoğan - Ali Şerif el-Emadi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da kritik bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi.

Görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani'yi törenle karşıladı. Daha sonra ikili çalışma yemeğine geçti. Yemeğe Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Katar Maliye Bakanı Ali Şerif el-Emadi de katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen ve 3,5 saat süren basına kapalı görüşme sonrasında piyasalara müjde niteliği taşıyan bir bilgi paylaşıldı.

DOĞRUDAN 15 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Katar Emiri Şeyh Temim’in çalışma ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Şeyh Temim’in görüşmede, Katar olarak Türkiye’ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacaklarını ve bunu hızlıca hayata geçireceklerini söyledi.

SOSYAL MEDYA’DAN JEST

Al Sani görüşmenin ardından sosyal medya hesabından dayanışma mesajı verdi. Al Sani , “Ümmetin sorunları ve Katar’ın yanında duran Türkiye’nin ve oradaki kardeşlerimizin yanındayız. Bugün Ekselansları Başkan Erdoğan ile Ankara’da yapmış olduğum önemli görüşmeler çerçevesinde, üretken, güçlü ve sağlam ekonomiye sahip bu ülkede 15 milyar dolar tutarında bir mevduat ve yatırım projeleri paketini duyurduk” ifadelerini kullandı. Al Sani’nin sosyal medyadaki bu paylaşımını, Başkan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da kendi hesaplarından yeniden paylaştı.

İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENECEK

Başkan Erdoğan da sosyal medya hesabından Al Sani’ye karşılık verdi. Başkan Erdoğan şunları kaydetti: “Bugün bir çalışma ziyareti için ülkemize gelen kardeşim Hamed Al Sani ile çok verimli ve olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Al Sani’yi, ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Şeyh Hamed Al Sani ve Katar halkına Türkiye’nin yanında durdukları için milletim adına teşekkür ediyorum. Dost ve kardeş ülke Katar ile ilişkilerimiz birçok alanda güçlenerek devam edecek.”

KATAR İLK KOŞANDIR

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi de Türk Lirası’nın maruz kaldığı kur saldırısına karşı ülkesinin Türkiye’ye olan desteğini yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu. Şafi, “Katar, 2016 yılında Türkiye’deki başarısız darbe girişiminde olduğu gibi, Türk kardeşlerinin yanında durmaya devam edecektir ve kardeş Türk halkının her zaman yardımına ilk koşandır” dedi. Al Şafi, iki ülkenin, halklarının çıkarına olan tüm bölgesel ve uluslararası konularda ortak duruşa sahip olduğunun altını çizerek, devlet yönetimleri ve halkları arasındaki ilişkilerin, bu duruşun ana ve güçlü dinamosu olduğu değerlendirmesini yaptı.

#Türkiye
#Katar
#Ekonomi
#Destek
6 yıl önce