|

Erdoğan bir ismi daha belirlediğini açıkladı

Başkan Erdoğan, Başkan Yardımcısı ve yeni kabinede yer alacak bakanları açıklamasının ardından kısa süre sonra kurulların ve başkanlıkların atamasını da gerçekleştireceğini söyledi. Bazı kurul ve başkanlıkların başına gelecek isimlerin belli olduğunu anlatan Erdoğan, bir başkanın daha ismini belirlediğini açıklayarak "Strateji ve Bütçe başkanlığı, bende belli... Kendisini çağırdım görüştüm" dedi.

Yeni Şafak
17:45 - 11/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 18:06 - 11/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Başkan Erdoğan, Azerbaycan ve KKTC dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Başkan Erdoğan, Azerbaycan ve KKTC dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan, yeni kabineyi açıkladı ilk yurtdışı ziyaretini Azerbaycan ve KKTC'ye yaptı. Buradaki temaslarının ardından dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, yeni sisteme ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Yeni kabinede yer alan isimleri değerlendiren Erdoğan, kurulların ve başkanlıkların atamalarıyla ilgili de görüşlerini paylaştı.

"Başkanlıkta sayı 11 ama artabilir"

"Kurullar ve başkanlıkların atamaları ne zaman tamamlanacak?" sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Kurullar ve başkanlıklar var. Başkanlıkta sayı 11 ama artabilir. Atanmış olanlar var atanacak olanlar var. Genelkurmay Başkanlığı belli, Milli İstihbarat Başkanlığı belli, Savunma Sanayi Başkanlığı belli, Milli Güvenlik Kurulu aynı şekilde belli" dedi.

"Kendisi ile çağırdım görüştüm..."

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belli olduğuna değinen Erdoğan, "Devlet Denetleme Kurulu belli. Strateji ve Bütçe başkanlığı, bende belli... Kendisini çağırdım görüştüm. Görüşmelerimiz, belirlemelerimiz akabinde, diğer başkanlıkların ve kurulların atamaları da yapılacak" ifadesini kullandı.

#Erdoğan
#Kurul
#Kabine
6 yıl önce