|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 128 ülke 'satın alamazsın' dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ABD'nin Kudüs kararını geri almasını öngören tasarının kabul edilmesine ilişkin olarak, "Kudüs meselesinde tehdit ettiler peki kimler oy verdi? 128 ülke 'siz dolarlarınızla bizim irademizi satın alamazsınız' dedi" açıklamasında bulundu.Kayyum atanan belediyelere de dikkati çeken Erdoğan, "Bu teröristlerin, sırtını teröre dayayıp siyaset yapanların deri siz değil dağdakilerdi. Bizim derdimiz ise Hakkari'deki kardeşimizdir" dedi.

Yeni Şafak
12:42 - 23/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:23 - 23/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de AK Parti İl Kongresi öncesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, daha sonra İl Kongresi'nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan maddeler şöyle:

"Görevi devreden dava arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sancağı devralan arkadaşlarıma ise başarılar diliyorum.

Hakkari'de sadece 1 km bölünmüş yol vardı, biz buna 84 km bölünmüş yol daha ilave ettik.

Biz Türkiye'yi kat kat büyüttük. Günde 1,5 saat su veriliyordu, şimdi 13 saate çıktı. Çalışmalar tamamlanınca inşallah 24 saate çıkacaktır. Burada su sorununu çözeceğiz.

Terör örgütünün yakıp yıktığı Yüksekova'yı biz ayağa kaldırdık. Mesele niyet meselesidir, niyet eğer hizmet etmekse zaman da kaynak da bulunur.


Kudüs mesajı

Kudüs meselesinde dünyanın dolarları neredeydi? Belli değil mi? Tehdit ettiler mi? Ettiler. Peki kimler oy verdi? 15 bin, 18 bin nüfuslu, adını bile yeni duyduğum bir yer. Kim verdi? 21 bin nüfuslu bir yer. Kim verdi? 25-30 bin nüfusu olan bir yer. Niye? Dolarlar sadece oraya yetti ama bunların sayısı da 8 ülkeydi. Kendisiyle beraber 9. Kudüs meselesinde tehdit ettiler peki kimler oy verdi? 128 ülke 'siz dolarlarınızla bizim irademizi satın alamazsınız' dedi.

Ülkemizin ufkunu dar görenleri geçince, önümüzde koskoca dünya olduğunu görüyoruz. Hakkari'yle Saray Bosna'nın aynı olduğunu unutturmak için bizi iç meselelerle boğmaya çalıştıklarını kavradık. Bir haftalık çalışmayla ABD ve İsrail'in o olumsuz kararını BM'de 128 üye ile tersine çevirdik.
Dünya 5'ten büyük.
ABD'nin Kudüs kararı bölgede oynanmak istenen oyunun bir parçasıdır.
Yasak kalkıyor

Önümüzdeki bahardan itibaren güvenlik nedeniyle uygulanan yaylalara çıkış yasağını kaldıracağız. Ama yaylalara sahip çıkacaksınız. Güvenlik de bizden.

Kuzey Irak yanlış yola sapmamış olsaydı, sıkıntılar yaşanmayacaktı. Mesele topyekün coğrafyamıza saldırılardır.

Biz kendimizi sınırlarımızın ötesindeki insanları korumakla da mükellef görüyoruz. Birlik olduğumuzda ne kadar güçlüysek, ayrı olduğumuzda da o kadar tehdit altında olduğumuzu biliyoruz. Türkiye yoksa Hakkari yoktur, Hakkari yoksa biz de yokuz.

2019'a fazla kalmadı genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bunun için çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz. Hazır mıyız?"


"Bizi kimse bölemez"

Erdoğan'dan kongre öncesi yapmış olduğu açıklamadan satır başları:

"Başörtü konusunda sorunları aştık, aşıyoruz. Düşüncelerimize kimse müdahale edemez. Hakkari'de bir hamile kardeşimiz yanıma geldi ve taciz edildiğini söyledi. Korunaklı ev istedi.

Vatanımızı kimse bölemez. Bir olacağız, hep birlikte kardeş olacağız.
Bölmeye kalkışanların karşısında F-16 oluruz.

Buradan Şırnak'a gideceğim. Daha sonra da Afrika turumuz başlıyor. Sizin selamlarınız götüreceğim."

#Recep Tayyip Erdoğan
#Hakkari
6 yıl önce