|

Birden zulmü hatırladılar

Başbakan Binali Yıldırım, Esed rejiminin 7 yıldır katliam yaptığını ve Batı’nın seyirci kaldığını hatırlatarak şunları söyledi: Kimyasal silah kullandı diye Batı birdenbire mazlumları hatırlayıverdi. Ne yazık ki 7 yıldır orada vahşet devam ediyor. Bugüne kadar kılını kıpırdatmayanların, kimyasal silah kullanıldıktan sonra harekete geçmeleri, ne yazık ki geç kalmış bir harekettir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:00 - 16/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, partisinin Tuzla 6. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu.
​AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, partisinin Tuzla 6. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Suriye’ye yönelik operasyonla ilgili “Bugüne kadar kılını kıpırdatmayanların, kimyasal silah kullanıldıktan sonra harekete geçmeleri ne yazık ki geç kalmış bir harekettir. Ama yine de rejime, bölgede vahşete sebep olan alçak katillere verilmiş gecikmiş bir cevaptır. O bakımdan olumlu bir adım olarak görüyoruz” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Tuzla 6. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu. Yıldırım, geçen günlerde Suriye’de kimyasal silah saldırısıyla masum çocuklar ve günahsız insanların katledildiğini hatırlatarak, şunları söyledi: “Suriye rejimi, terörle silahla esasen 7 yıldır aynı şeyi yapıyor. Kimyasal silah kullandı diye Batı birden bire mazlumları hatırlayıverdi. Ne yazık ki 7 yıldır orada vahşet devam ediyor.”

OLUMLU BİR ADIM OLARAK GÖRÜYORUZ

“Bugüne kadar kılını kıpırdatmayanların, kimyasal silah kullanıldıktan sonra harekete geçmeleri, ne yazık ki geç kalmış bir harekettir. Ama yine de rejime, bölgede vahşete sebep olan alçak katillere verilmiş gecikmiş bir cevaptır. O bakımdan olumlu bir adım olarak görüyoruz. Ancak Türkiye olarak, ister normal silahlar ister kimyasal silahlarla insanları yok eden, katleden bütün zihniyete, katil rejime karşı barışı, sivil insanları korumaya devam edeceğiz. Bölgesel barışın akıl ve sağduyunun tarafı olmayı sürdüreceğiz.”

KÜRESEL SONUÇLARI VAR

Yıldırım, bölgede yaşanan çatışma ve belirsizlik ortamının, küresel havayı da olumsuz etkilediğine dikkati çekerek, son günlerde “Yeni bir dünya savaşı mı çıkacak?” sorusunun da gündeme geldiğini, bunun küresel ve bölgesel sonuçları olduğunu ifade etti. Geçen hafta İran parasının yüzde 48 değer kaybettiğine işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu: “Rusya parası yüzde 13 değer kaybetti. Türkiye olarak bizde de bazı dalgalanmalar oldu. Yüzde 1, yüzde 2 seviyesinde. Bunu fırsat bilenler ‘Türkiye ekonomik krize gidiyor. Bu hükümet bir daha bu işin üstesinden gelemez’ diye başladılar kampanya yapmaya. Sanki ülke krize girerse bunun sonuçlarından sadece AK Parti taraftarları etkilenecek, diğerleri etkilenmeyecek.”

ZİL TAKIP OYNAYACAKLAR

“Bu kadar sığ, bu kadar memleketin gerçeklerinden kopuk bir siyaset anlayışının, bir muhalefet anlayışının Türkiye’ye bir gelecek vadetmekden uzak olduğunu bir kez daha gördük. Dolar fırlayıp gitse, enflasyon yükselse zil takıp oynayacaklar! Ama yağma yok. Türkiye istikrarla güvenle konularına hakimdir. Merkez Bankası da hükümetimiz de ekonomi yönetimi de gereken tedbirleri anında almakta. Biz böyle engelleri çok gördük. 16 senede küresel türbülansların içerisinden ülkemizi selamete çıkararak bugünlere geldik. Ekonomik göstergelerimiz bu yaşananları doğrulamıyor.”

TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul’a yaptıklarını, yedi tepeli İstanbul’da dev eserin yükseldiğini anlatan Yıldırım, bu sene sonunda ilk bölümünü açacaklarını söyledi. Bütün bu olumlu gelişmelerin dünyada kriz ve karışıklıklar devam ederken “Türkiye’ye ne oluyor? Türkiye niye böyle büyük projeler yapıyor?” diye bazılarının canının sıkılmış olabileceğini dile getiren Yıldırım, “Onların canlarını sıkmaya devam edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Kimse kusura bakmasın. Türkiye artık eski Türkiye değil” diye konuştu.

  • Darbe ve vesayete nokta koyduk
  • Başbakan Yıldırım, 80 milyonun kazandığı bu büyük başarıyla Türkiye’nin darbe ve vesayet dönemlerine noktayı koyduğunu anlatarak, şunları kaydetti: “28 Şubat darbesinin mimarları bugün ortaya çıkmış ‘Biz bir şey yapmadık, biz darbe falan yapmadık. Biz uslu uslu durduk, biz suçsuzuz diyorlar.’ Ama bu millet unutmadı. ‘28 Şubat bin yıl devam edecek’ dediklerini bu millet unutmadı. Zaman değişti, vakit geldi, şimdi hesabını yargıda veriyorlar. Şu, herkes tarafından bilinmelidir. Hiçbir şey karşılıksız kalmaz, er veya geç hesabı sorulur. Kamu gücünü kullanan biz de olsak, başkaları da olsa ilahi adalet ve hukuk devleti ilkelerine uygun hareket etmemiz gerekir. Çünkü adalet mülkün temelidir. Temeli olmayan bir devlet devam edemez. Tarih başta Erbakan Hocamız olmak üzere, milletin yanında olanları şerefle yad edecek. Erbakan Hocamızın ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Onun verdiği mücadele, bugün onun ruhunu yüceltecek bir noktaya gelmiştir. Millet iradesine kast eden darbeciler unutulup gidecek ama o mücadelenin kahramanları her zaman hatırlanmaya devam edecek.”

Yükseliş dönemini yaşıyoruz

Tuzla’ya yapılan hizmetleri anlatan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi: “Hizmetler saymakla bitmez. Belediye Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza hükümetimizin ilgili bakanlıklarına bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye AK Parti iktidarıyla derin bir uykudan uyandı. Artık diriliş ve yükseliş dönemini yaşıyoruz. Gelecek Türkiye’nindir, gelecek Türk milletinindir. AK Parti milletin efendisi değil, milletin hizmetkarı olmaya devam edecek. Halka hizmeti Hakk’a hizmet olarak görmeye işimizi, görevimizi bu düsturla yapmaya devam edeceğiz. AK Parti teşkilatları inanıyorum ki yine ülkemize, milletimize büyük bir zafer hediye edecek. Size inanıyorum, güveniyorum.”

#Binali Yıldırım
#Esed
#Suriye
6 yıl önce