|

Hesabı 24 saatte soruldu

Doğubayazıt’ta uzman çavuşlar Ahmet Baş ile Hamza Dursun Pampal’ı şehit eden PKK’lı teröristler 24 saat içinde etkisiz hale getirildi. Ağrı Dağı bölgesindeki operasyonda 8 PKK’lı öldürüldü. 21 Mart’ta Irak’ın kuzeyine yönelik harekatta ise kırmızı listede 4 milyon lira ödülle aranan Birdal Burhanlı öldürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:50 - 16/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Sakarya’da toprağa verilen şehit Ahmet Baş’ı son yolculuğuna binlerce kişi uğurladı.
Sakarya’da toprağa verilen şehit Ahmet Baş’ı son yolculuğuna binlerce kişi uğurladı.

Doğubayazıt’ta şehit düşen iki asker, son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Ahmet Baş ve Hamza Dursun Pampal toprağa verildi. Şehitlerin intikamı da 24 saat içinde alındı. Ağrı Dağı bölgesinde gerçekleştirilen hava destekli operasyonda 8 PKK’lı öldürüldü.

Ağrı Doğubayazıt’ta önceki gün PKK’lılar ile çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Baş (28) Sakarya’da, Jandarma Uzman Çavuş Hamza Dursun Pampal (28) da memleketi Yozgat’ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

EVLİ VE 1 ÇOCUK BABASIYDI

Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen şehit Hamza Dursun Pampal için Yozgat’ta tören düzenlendi. Şehidin eşi Merve, kızı Elif ve ailesi tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Yozgat Sarıkaya Küçükçalağıl köyüne getirilen Şehit Pampal’ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Küçükçalağıl köyü mezarlığında toprağa verildi.

BİNLERCE KİŞİ UĞURLADI

Sakarya’nın Karasu ilçesine getirilen şehit Ahmet Baş’ın naaşı da öğle namazını müteakip kılının cenaze namazının ardından Kuzuluk Mahalle Mezarlığı’nda defnedildi. Binlerce kişinin katıldığı ve sık sık tekbirlerin getirildiği törende terör lanetlendi.

  • Kırmızı
    listeye
    neşter
  • Genelkurmay Başkanlığı, 21 Mart'ta Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında, "Aranan terörist" listesinin kırmızı kategorisinde yer alan bir PKK'lının öldürüldüğünü duyurdu. Kuzey Irak'taki Hakurk-Kani Rash bölgesine düzenlenen hava harekatında, 4 milyon TL ödüllü "Aranan Terörist" listesinin kırmızı kategorisinde yer alan ve PKK'nın sözde Hakurk eyaleti yürütmesinde görevli "Agiri Mazlum Pirdoğan" kod adlı Birdal Burhanlı etkisiz hale getirildi.

Kanları yerde kalmadı

Uzman Çavuş Ahmet Baş ve Uzman Çavuş Hamza Dursun Pampal’ın şehit düştüğü Doğubayazıt ilçesi Yakacık Mezrası Ağrı Dağı bölgesinde İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca hava destekli operasyon gerçekleştirildi. Ağrı Valiliği’nden yapılan açıklamada, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı, PKK’lı 8 teröristin öldürüldüğü duyuruldu. Teröristlerle birlikte 8 Kaleşnikof tüfek ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Ayrıca kentte son 10 günde icra edilen operasyonlarda 1’i sağ toplam 14 terörist etkisiz hale getirildi.


#Hamza Dursun Pampal
#PKK
#Ağrı
#Ahmet Baş
6 yıl önce