|

Mark Zuckerberg'den Tim Cook'un eleştirisine cevap gecikmedi

Apple CEO’su Tim Cook geçtiğimiz günlerde Facebook hakkında eleştirilerde bulunmuştu. Facebook tarafında cevap, Mark Zuckerberg tarafından verildi.

Yeni Şafak
09:23 - 3/04/2018 Salı
Güncelleme: 09:28 - 3/04/2018 Salı
Diğer
Mark Zuckerberg, Tim Cook'un eleştirilerine sert bir yanıt verdi.
Mark Zuckerberg, Tim Cook'un eleştirilerine sert bir yanıt verdi.

Bir röportaj esnasında Tim Cook’a yöneltilen ‘Facebook’un başında siz olsaydınız ne yapardınız, Facebook’un son durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?’ şeklinde bir soru yöneltildi. Tim Cook ise, ‘Ben o durumda olmazdım’ gibi kısa ve iğneleyici bir cevap verdi. Bunun ardından Facebook’u son derece güvenilmez ve lakayt olarak tanımladı. Konuşmasına ‘biz yani Apple, müşterilerimizi sadece para olarak görmüyoruz, ürünlerimiz üzerinden onlara yeni deneyimler yaşatmak için çabalıyoruz’ diyerek Facebook’a gönderme yapan Tim Cook’a Zuckerberg’den cevap geldi.


'Kendisini samimiyetsiz buluyorum'

  • Son dönemlerde Cambridge Analytica skandalıyla büyük yaralar alan Facebook’un kurucusu Zuckerberg, ‘Bu tür açıklamalar son derece sığ ve gereksiz. Kendisini samimiyetsiz buluyorum. Bazı şirketlerin, halkı bize karşı kışkırtarak prim yapmaya çalıştığının farkındayım’ diyerek tartışmayı başka bir boyuta taşıdı. Açıklamalarına, ‘Facebook olarak ücretsiz hizmet vermeyi motto edindik. Sadece zengin müşterileri odak alan şirketlerin aksine ayakta durabilmemiz ve bu işten kar elde edebilmemiz için tabi ki reklam ve benzeri finansal destekler almamız gerekiyor. Cambridge Analytica olayı tamamen bir hata olsa da bu diğer şirketler tarafından kötü bir şekilde kullanılmamalı, kullanıcılarımızın yanındayız ve onları önemsiyoruz’ açıklamasını yapan Zuckerberg’e, Apple CEO’sundan gelecek yanıt merakla bekleniyor.

Steve Jobs döneminde Apple başarısız bir sosyal medya platformu denemesi gerçekleştirmişti. iTunes tabanlı ‘Ping’ denemesinden sonra Tim Cook döneminde böyle bir şey tekrar edilmedi.

#Facebook
#Apple
#Mark Zuckerberg
#Tim Cook
6 yıl önce