|

Erdoğan: Seçimden sonra adaylık şartlarını değiştireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Yalova mitinginde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, muhalefetin terörle kol kola gezdiğinin altını çizerek, 24 Haziran seçimlerinin ülkenin gelecek yarım asrına, bir asrına damga vuracak kadar önemli olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı ayrıca, 24 Haziran'dan sonra 'adaylık şartlarını' değiştireceklerine değinerek, "Hele 24 Haziran'ı bir geçelim, adaylık şartları arasına sadece hükümlü olmayı değil tutukluluğu da koyacağız" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
16:06 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:56 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yalova mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemizin yeni yönetim sistemini 16 Nisan'da milletimizin desteği ile getirdik. 1 asıra damga vuracak seçim için milletimizin huzurundayız. Ülkemizi 10 büyük ekonomi arasına sokmak için sizden destek istiyoruz.

Bizim kimseye diyet borcumuz yoktur. Ne yapıyorsak milletimiz için yapıyoruz. Bugüne kadar beşer planında kimsenin önünde eğilmedik.

Yalova'ya Uluslararası Bilim ve Kongre Merkezi kuruyoruz. 4 bin 260 kapasiteli yurtları da Yalova'ya kazandırıyoruz.

Yalova'ya bugüne kadar 11,5 katrilyon yatırım yaptık. Bugün Yalova Üniversitemizin 15 bin öğrencisi var.

"Yalanı bırakın artık"

Bunlar hiçbir hayırlı yatırıma tamam demezler. Tutturdu dördüncü köprüyü de ben yaparım diye. Yap. Ama adres veremiyor... Dersine çalışmamış ki... Bu bir aşk işi. Biz aşığız, biz bu yollarda Ferhat olduk, dağları öyle deldik.


Adaylık şartları arasına sadece hükümlü olmayı değil tutukluluğu da koyacağız.

Yalova'nın bir milletvekili var. Şu anda cumhurbaşkanı adayı. Bu kişi 4 dönemdir milletvekili. Bu kişinin Yalova'ya hizmetini gördünüz mü? Yalova'da tuğla üstüne tuğla koymuşluğu var mı? Kim yaptı, yaparsa yine AK Parti yapar.

"Bunlar teröristlerle kol kola"

  • Edirne'de ziyarette bulunuyor. Kimi ediyor? PKK'nın arkasında olduğu partinin adayını. Benim yerli, milli Yalovalı kardeşim bunu asla desteklemez. Bırakın çıksın diyor. Bay Muharrem, malum partinin desteği ile miting yaptı. Ama biz parti bayrağı ile, bayrağımızla onbinlerle yapıyoruz.
  • Bu kişi 6-8 Ekim'de dökülün sokaklara diyerek 53 kardeşimizin ölümüne neden olan kişi değil mi? Sen bunu nasıl ziyaret edersin ya? Sen nasıl bir insansın ya? Aynı tarihte 15 yaşındaki Yasin Börü'yü şehit ettiler. Üstünden araba ile geçtiler.

"Seçimden sonra aday olma şartlarını değiştireceğiz"

"Bir müjde vereyim"

İHA’lar nasıl çalışıyor, SİHA’lar nasıl çalışıyor. Bir de müjde vereyim. Şimdi bizim Akıncı uçağımız geliyor. Bu hiç kimse de yok. Amerika bize vermedi, İsrail’in verdikleri arıza yaptı. Şimdi kendimiz seri üretiyoruz. Tendürek’te İHA’lar işareti veriyor. SİHA’lar vuruyor. Akıncı çıktığı zaman inşallah durum daha farklı olacak.

#Erdoğan
#Miting
#Yalova
6 yıl önce