|

Hendek bitti, huzur geldi

Yeni Şafak, Mardin’in nabzını tuttu. Vatandaşlar kayyumun belediye hizmetlerinden memnun. Arkadaşlarıyla voleybol oynarken konuştuğumuz Fikret İlan, “Hendek siyaseti bitince kente huzur geldi, gençlerin içi rahatladı. Mardin’in Kabala Mahallesi’nin gençleri olarak Erdoğan’ı başkan yapacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:33 - 6/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Arkadaşlarıyla voleybol oynarken konuştuğumuz Fikret İlan, 'Mardin’in Kabala Mahallesi’nin gençleri olarak Erdoğan’ı başkan yapacağız' dedi.
Arkadaşlarıyla voleybol oynarken konuştuğumuz Fikret İlan, 'Mardin’in Kabala Mahallesi’nin gençleri olarak Erdoğan’ı başkan yapacağız' dedi.

24 Haziran seçimleri öncesinde Mardin’de halk, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Mardinli gençler “Herkes gözlerini açsın ve etrafına baksın. Hendek siyaseti bitince kente huzur geldi gençlerin içi rahatladı” dedi.

Yeni Şafak ve tvnet seçim otobüsünün yeni rotası Mardin’di. 24 Haziran seçimlerinin nabzının attığı önemli illerin başında gelen Mardin’de halkın önemli bir bölümü kayyum belediyesinin yapmış olduğu hizmetlerden memnuniyetini dile getirdi. Muhalefet partilerini eleştiren gençler, “Onların tek derdi yapılanları yıkmak. Gençler gözlerini açsın ve etrafına baksın. Hendek siyaseti bitince kente huzur geldi gençlerin içi rahatladı” dedi.

OYUNLARI BOZACAĞIZ

Vatandaşlık görevini yerine getirmek için sandığa gideceğini söyleyen İbrahim Seçilmiş, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sevdiğimiz için oy vereceğiz. Dış mihrakların etkisi olduğundan dolayı Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayız. Türkiye üzerinde çok oyun oynanıyor. Biz de bu oyunları bozmak için sandık başına gideceğiz” diye konuştu.

KARDEŞÇE YAŞAMAYI İSTİYORUZ

Sandığa giderken elini vicdanına koyup oyunu kullanacağını söyleyen taksici Kemal Atlı, şunları söyledi: “Kardeş gibi yaşamayı istiyoruz. Türkiye’nin 81 vilayetinde yaşanan insanlar bizim kardeşlerimiz. Kürt-Türk diye ayrım yapmalarını istemiyoruz. Biz kardeşiz. Bazıları çıkıyor çirkeflik yapıyor, onlara uymamak lazım. Mardin’de Arap, Kürt, Süryani iç içe yaşıyoruz. Hiç ayrımcılık yok. Herkesi Mardin’i görmeye ve çaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Arkadaşlarıyla voleybol oynarken konuştuğumuz Fikret İlan “24 Haziran’da reisimiz kazanacak. Reisimizi devlet başkanı yapacağız. Eski bir HDP’liyim şu anda Erdoğan’a oy veriyorum. ‘Neden AK Parti?’ dediğimizde insan çevresine bakarsa gerçeği görür. İnsan artık burada huzurlu dolaşıyor, kayyumdan sonra memleketimize huzur geldi. Erdoğan vaatlerini gerçekleştiren bir lider. Diğerlerinin çoğu projeleri iptal ettirmek istiyorlar. Onların tek derdi yapılanları yıkmak. Gençler gözlerini açsın ve etrafına baksın. Hendek siyaseti bitince kente huzur geldi, gençlerin içi rahatladı. Mardin’in Kabala Mahallesi’nin gençleri olarak Erdoğan’ı başkan yapacağız” diye konuştu.


40 SENTE MUHTAÇ BİR ÜLKEYDİK

“Biz bu hükümetten daha iyisini bulamayız” diyen Mehmet Demir, “Muhtaç ülkeydik ama şu an dünyanın sayılı ülkeleri arasındayız. Reisimizi Allah başımızdan eksik etmesin” dedi. Demir, “CHP, İnönü zamanında ne yaptı ki Muharrem İnce zamanında ne yapacak” diye sorarken Cumhur İttifakı’nın seçimden zaferle çıkacağını belirtti. Ailesiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkında konuştuğumuz Yılmaz Erol da “Eskiden şehrimizde üniversite bile yoktu, yurt yoktu. Bütün bunların hepsi AK Parti hükümetlerinde yapıldı. Erdoğan giderse ülkemiz Suriye gibi olur” ifadelerini kullandı.

KARARLAR DAHA HIZLI ALINACAK

Fatih Yeşilmen de seçim otobüsümüzü ziyaret ederek “25 Haziran’da AK Parti iktidara gelecek ve çok güzel bir Türkiye’ye uyanacağız. Türkiye eski sistemden dolayı çok ağır ilerliyor. Başkanlık sistemi ile birçok karar daha hızlı alınacak Türkiye’nin önü açılacak” dedi.



Cumhur İttikafı gücüne güç kattı

Mardin’in meşhur sabunlarından satan Aydın Batur, “Oyum AK Parti’ye” derken nedenini “Her şey çok değişti. Memleket nerden nereye geldi” diye dile getirdi Batur, MHP ile ittifak yapılmasının ise gücüne güç kattığını söyledi. Ahmet Faruk Aküzüm ise “Oyum kesinlikle belli. AK Parti kaç senedir iktidar ve ülkemiz, insanlarımız için güzel işler yaptı. Uçağa binmek bizim için hayaldi. Şimdi şehir içi otobüse biniyor gibi dünyanın her yerine gidebiliyoruz” diye konuştu.


Artık ‘Biz de varız’ diyoruz

Gümüşçü İbrahim Cihan da , “Oyumuz Erdoğan’ın hakkıdır. Erdoğan’ın duruşu sağlam bütün devletlere karşı ‘biz de varız’ diyoruz. Bazı kesimler Türkiye’nin ilerlemesini istemiyor. Ama artık eski Türkiye yok. Benim babam sağlık memuruydu gece hastaneden kaçanlar oluyormuş ödemesini yapamıyorlarmış, ilaç yokmuş. Şu an hastaneler gayet mükemmel. Çocuklarımız okula gittiğinde kitapları hazır. Bunları bilip de Erdoğan’a destek çıkmamamız vefasızlıktır” dedi.


HDP’ye izin vermeyeceğiz

2002’den bu yana yapılan hizmetleri göz önünde bulundurarak AK Parti’ye oy vereceğini söyleyen Onur Toparlı “Liderlerin arasında en icraatçı lider Erdoğan. Seçilme yaşının 18’e indirilmesi gençleri temsil etmek amacıyla iyi oldu artık gençlerin sesi duyulacak. Kılıçdaroğlu adayını tanıtırken ‘Muharrem gel buraya’ dedi. Bir partinin cumhurbaşkanı adayına böyle seslenilebilir mi? Erdoğan dünya lideri, dik duruşlu, dünyanın umudu. HDP’nin barajı geçmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

#​Yeni Şafak
#Mardin
#Fikret İlan
6 yıl önce