|

Eski günleri unutma

Yeni Şafak ve Tvnet seçim otobüsümüzün bugünkü durağı Mevlana şehri Konya. İlaç kuyruklarının yaşandığı o eski zor günler, halkın hafızasından çıkmamış. Konyalılar, “20 yıl öncesini düşün, ona göre oy kullan” çağrısı yapıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/06/2018 Pazar
Güncelleme: 01:25 - 10/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
Seçim havası Konya’da kendini belli etmeye başladı.
Seçim havası Konya’da kendini belli etmeye başladı.

24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala seçim havası Konya’da kendini belli etmeye başladı. Konyalılar, vatandaşa sandığa giderken Türkiye’nin ‘20 yıl öncesini düşünerek’ oy kullanması yönünde tavsiyelerde bulunuyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde ilaç bulamadıklarından dert yanan Konya halkı, “Bize ilaç veremeyen ülkeyi nasıl yönetecek” diye soruyor. Konyalıların seçimlerle ilgili görüşleri özetle şöyle:


ÜÇ GÜN İLAÇ ARARDIK

Ahmet Dağlı: “Erdoğan’ı dünya takdir ediyor. Kudüs için arkasından 128 ülke oy kullandı. Erdoğan’ın seçilmemesi halinde Irak’a döneriz. Eskiden hastanelerde ne çile çektiğimizi bizler biliriz. Bir gün hastanede geçerse günümüz üç gün de ilaç almada geçerdi. Şimdi öyle değil, herkes istediği hastaneye gidebiliyor.”

Yadigar Demir: “Kılıçdaroğlu’nun SSK döneminde ilaç bulamıyorduk. Daha ilaç veremeyen nasıl bizi yönetecek. Terör örgütleri ile kol kola geziyorlar, biz bunun farkındayız ve oyumu ona göre kullanacağım. İnsanlar şöyle 20 yıl öncesini düşünerek oy kullansınlar.”

BÜYÜMEDEN RAHATSIZLAR

Esnaf Orhan Koç: “Erdoğan Türkiye’yi dönüştürdü. Erdoğan ileri görüşlü. Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönem bir ilacı bulurduk, üç ilacı bulamazdık. Rezil olurduk. Şu an Türkiye büyüyor gelişiyor. Dünyanın en büyük havalimanı Türkiye’ye yapılıyor. Kanal İstanbul yapılacak. Bunlardan dünya rahatsız oluyor. Türkiye’nin büyümesini istemiyorlar.”

Halit Uysal: “Cumhur İttifakı ülke için iyi oldu. Diğer ittifakları başkaları yönlendiriyor.”

MUHALEFET GÜÇLÜ DEĞİL

Ayten Büşra Öncü: “Genç adaylar bizi gururlandırıyor. Erdoğan ilk turda seçilir. Diğer adaylara baktım. İlk önce Meral Akşener olumlu geldi ama dinleyince vaatlerini, yanlış düşündüğümü fark ettim. Muhalefet güçlü değil, bu üzücü. Muhalefet de güçlü olmalı.”


Engin Ay: “İlk defa oy kullanacağım. İlk oyumu AK Parti’ye ve Erdoğan’a vereceğim. Erdoğan gençlere güvendi ve onları aday yaptı. Meclis’te genç beyinler yeni fikirler üretebilir. Teknolojiyi en iyi gençler kullanıyor.”

Hasan Furkan Güvenç: “Ülkücüyüm ama oyumu Erdoğan’a vereceğim. Düşmanlar birleştiği için bizim birlikteliğimiz daha sıkı olmalı.”

Milletin gözü açık

Kadir Hamdi Berigel: “Erdoğan’ın arkasında olmamızın en büyük sebebi, o bizlere güven veriyor. Gençlik olarak Erdoğan’ın icraatlarını beğeniyoruz. AK Parti ile MHP’nin birlikte olması Türkiye için iyi oldu, bundan sonra da bir olmamız gerekiyor. Türkiye’ye karşı çok oyun oynanıyor, biz bir olmazsak Osmanlı’da Selçuklu’da olduğu gibi bizi içeriden yıkmaya çalışacaklar. Oyunlara gelmeyeceğiz, milletin gözü açık. Gençler bu oyunlara gelmez.”

Elif Özdemir: “Başkan Erdoğan olacak. İnsanlar partilere güvenmiyor. Partiler arasında bile bölünmeler oldu. Vatandaş Erdoğan’a güveniyor. Diğer cumhurbaşkanı adaylarını samimi bulmuyorum.”

Bünyamin Çakır: “Seçimin tek galibi Erdoğan olur. Biz yokluk zamanını gördük. Benzin, mazot kuyruklarını biliyoruz. Şuan bolluk içindeyiz. Erdoğan’ın yaptığı hizmetler belli, yapacakları belli. Diğer adayların hiç şansı yok. İnce ve Akşener yalan üzerine siyaset yapıyorlar, bir icraatları yok. Erdoğan’a rakip olamazlar.”


NİMET FIŞKIRIYOR

Tevfik Keçeci: “Erdoğan liderimiz ve dünya liderlerini idare edebilecek güce sahip. Diğer adaylar yalanla bizi kandırmaya çalışıyor ama biz geçmiş dönemleri gördük. Şimdi Türkiye’de nimet fışkırıyor.”

Mahmut Sami Koç: “Biz ‘devam’ diyoruz. Seçimlerin vaktinden önce yapılması Türkiye için çok daha iyi oldu. Kan tazelemiş olacağız. Sandıktan Erdoğan çıkar. 15 senedir Erdoğan’ın hem Türkiye hem de Müslümanlar için yaptığı hizmetler ortada. Cumhur İttifakı’nı çok takdirle karşıladım. Millet kimin ne olduğunu biliyor.”


Serhat Çakmak: “Erdoğan dışında kim var? Teröristle gezen, eli kanlı kişiye mi oy vereceğiz? Yoksa terörle mücadele eden Erdoğan’a mı vereceğiz? Kılıçdaroğlu kendi aday çıkamadı, neden? Koltuğu gidecek. Karamollaoğlu yönünü şaşırmış. Eğer Erdoğan kaybederse dünyadaki mazlumlar da kaybeder. Erdoğan’ın projelerine bakın, atalarımızın projeleri. Diğerleri ise yapmaya değil yıkmaya geliyorlar.”

Faruk Yıldırım: “Avrupa Erdoğan’dan korkuyor, İsrail Erdoğan’dan korkuyor. Onun için hepsi birleşmiş Erdoğan’ı yıkmak için. Ama Allah’ın izni ile yıkamayacaklar.”


Saadet ne hale geldi!

Ali Kılıç: “Bütün isteğim bütün arzum reisin devamı. Nedeni ise 96’da eşimi kaybettim. Bazı hastalıkları vardı. Eski SSK Hastanesi, şimdiki Araştırma Hastanesi önünde beni üç kere dövdüler. Tüp kuyrukları, ekmek kuyrukları vardı. Şimdi çocukların ders kitapları bile okul açıldığında masalarında. 9 kere ameliyat oldum, oturduğum yerden randevu aldım ve güler yüzle hastanede karşılandım. Ben bunları unutmadım. Onun için oyum Erdoğan’a. Erdoğan, memlekete, vatana, hatta dünyaya lazım. Saadet Partisi’ne çok oy verdim. Hiç pişman değilim Erbakan’a oy verdiğim için. Şimdiki başkan, ‘Demirtaş serbest bırakılsın’ diyor. Saadet bu hale geldi.”

#Seçim
#Türkiye
6 yıl önce