Unu yoğurma kabına alın. Nişastayı ekleyin. Şekeri ekleyin. Vanilyayı ekleyin. Suyu ekleyin. Yağı ekleyin. 5 dakika yoğurun. 20 dakika üzerini örtüp dinlendirin. Ellerinizi yağlayıp misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Merdane ile yağlı tezgahta el ayanız kadar açın. Ortasına birer tatlı kaşığı dolusu fındık kreması paylaştırın. Nazikçe yuvarlayıp pişirme kağıdı serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 6-7 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin.
40 dakikada hazırlanan İzmir bombası 6 dakikada pişer.
Zorluk seviyesi orta olan İzmir bombasının kalorisi 512,7.
İzmir bombası için kullanacağınız malzemelerin toplam ücreti 2,5 lira.