Enfeksiyonların büyük bir çoğunluğunun yüz felcine sebep olduğunu söyleyen Çekin, “Bunların en önemlisi de kulak enfeksiyonu ve üst solunum yolu enfeksiyonlarıdır. Hastaların enfeksiyonlara karşı dikkatli olması gerek. Yüz sinirinin yolculuğu beyin sapından başlıyor ancak daha çok kulakla ilişkili organlarda devam ediyor. Kulak enfeksiyonlarının komplikasyonlarından bir tanesi uygun tedavi edilmezse yüz felcidir. Tedavi edilmeyen kulak enfeksiyonları ya da yakın bölgedeki enfeksiyonlar yüz felcine sebep olabilir” dedi.
Yüz felcinin kadın ve erkeklerde aynı oranda görüldüğünü, ancak gebe kadınların özellikle gebeliğin üçüncü üç aylık döneminde yüz felciyle karşılaşma sıklığının arttığını ifade eden Çekin, “Şeker hastalarının da kendilerine dikkat etmesinde fayda var. Şeker hastalığı olan insanlarda da yüz felcine yatkınlık artıyor. Orta yaşın üzerindeki hastalarda yüz felci biraz daha ağır seyredebiliyor” şeklinde konuştu.
İnsanların soğuk havaların yüz felci tehlikesi oluşturduğunu düşündüğünü söyleyen Çekin, “Bazı hekimler özellikle ılıman iklimde yaşayan insanların ani soğukla karşılaşmaları durumunda yüz sinirinin ya da etrafındaki dokuların ödemlenmesi sonucunda sinirin sıkıştığını, görevini yerine getiremediğini ve yüz felcinin ortaya çıktığını söylüyorlar. Bu konuda kesin ispatlanmış bir şey olmamasına rağmen özellikle kış mevsiminde sayının artması bu durumun yaşanabileceğini gösteriyor. İnsanların sıcaklık değişiklikleri yaşayacakları zaman, arabada camı açıp soğuk havaya maruz kalacakları zaman yüzlerini korumalarında fayda var” ifadelerini kullandı.