|

Haftanın lezzeti: Kerevizli ıspanaklı taze çorba

Türk mutfak kültüründen uzak olsa da bugün pişirmeden hazırlayabileceğiniz bir çorba tarifini sizler için seçtik. Tüm malzemeleri çiğden hazırlayabileceğiniz kerevizli ıspanaklı taze çorba, farklı tatlar arayanlar için birebir.

Haber Merkezi
11:33 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 11:48 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kerevizli ıspanaklı taze çorba, çiğ beslenenlere göre bir lezzet.
Kerevizli ıspanaklı taze çorba, çiğ beslenenlere göre bir lezzet.

Dünyada uzun süredir çok konuşulan ve uygulanan çiğ beslenme (raw food) uygulamasından hareketle bugün pişirmeden tüketebileceğiniz bir lezzet seçtik. Pişirmeden çiğ olarak tüketmek, uzmanlara göre bir çeşit detoks. Et ve süt ürünleri olmayan bu beslenme şeklinde şeker de yok. Türk mutfağından uzak olsa da denenebilecek tarifler mevcut. İşte onlardan biri de kerevizli ıspanaklı taze çorba.

Malzemeler:

2 dilim kereviz

Yarım demet ıspanak

Yarım su bardağı badem sütü

1 çorba kaşığı chia tohumu

1 tatlı kaşığı keten tohumu tozu

Tuz

Servis için:

Maydanoz

Zeytinyağı

Çörek otu

Yapılışı:
Malzemelerin hepsini blendırdan kıvam alana kadar geçirin ve servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine maydanoz yaprakları serpin, zeytinyağı gezdirin ve çörek otu serpin.

Kaynak: Lokma Dergisi’nden faydalanıldı.

#Haftanın Lezzeti
#Kerevizli ıspanaklı taze çorba
#Kereviz
#Kerevizli çorba
#raw food
6 yıl önce