Adaçayı, dünya çapında yaygın bir tüketime sahiptir. Adaçayı bitkisinin yaprakları kurutularak çay yapılır ve içecek olarak tüketilir. Yemekler'de de kullanılan adaçayı, ılıman iklimleri sever. Vitamin açısından zengin olan adaçayı, tam bir A vitamini deposu. Yüksek miktarda potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum içerir.
Adaçayını kimler içmemelidir?
Adaçayını çok düşük tansiyona sahip olanlar sık sık tüketmemelidir.
Sürekli ilaç kullananlara adaçayı kullanmaları tavsiye edilmez.
Şeker hastalarına adaçayı tüketimi tavsiye edilmiyor.
Adaçayı nasıl demlenir?
Adaçayını içmek için kullanıyorsanız demlerken bir takım hususlara dikkat etmeniz gerekiyor. Adaçayı genellikle insanlar tarafından yanlış ve sağlıksız şekilde demlenebiliyor. Bu şekilde demlenen adaçayı sağlık açısından tehdit oluşturabiliyor. Bu nedenle adaçayı nasıl demlenir sorusunun cevabını bilmek gerekiyor.
- Malzemeler
- 1 buçuk bardak su
- 1 çorba kaşığı adaçayı
- İlk olarak suyu bir cezvenin içerisinde kaynatın. Daha sonra kaynamış suyu ocaktan alın ve içerisine adaçayı yapraklarını boşaltın. Bardağın ağız kısmını kapatarak, bu şekilde 5 dk demlenmeye bırakın.
- 5 dk'dan fazla demlenirse çayın tadı acı olacaktır. Bu nedenden dolayı demlene süresine dikkat edilmesi gerekmektedir.