|

Zarrab’ın mallarına el koyuldu

ABD’de FBI yönlendirmesiyle Türkiye’ye iftiralar yağdıran Reza Zarrab ve yakınları hakkında ‘yabancı devlet lehine casusluk’ suçlamasıyla soruşturma açıldı. Bu kapsamda Zarrab ve yakınlarının mal varlıklarına el koyuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:45 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Reza Zarrab ve yakınları hakkında soruşturma başlatıldı.
Reza Zarrab ve yakınları hakkında soruşturma başlatıldı.

ABD'de görülen İran’a ABD ambargosunu delme davasında Türkiye aleyhine iftira yağdıran Reza Zarrab ve yakınları hakkında soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında, Zarrab ve irtibatlı olduğu şahısların, mal varlıklarına el koyma kararı aldı. Savcılık, yazılı ve görsel basından elde edilen bilgilerde Zarrab'ın “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibari ile gizli kalması gereken bilgileri diğer bir yabancı devlet lehine casusluk maksadıyla temin ettiği ve mal varlığını kaçırma girişiminde bulunduğuna” dair bilgilere ulaşıldığını belirtti.

MALİ ŞUBEYE TALİMAT

Konunun gecikmesinde sakınca bulunan hallerden olduğunu vurgulayan Savcılık, bu çerçevede şüpheli Zarrab ile irtibatlı olan yakınlarının taşınır ve taşınmaz tüm mal varlıklarına, banka, şirketler ve diğer tüm kurumlar nezdindeki hak ve alacaklarına, şirket hisselerine KHK ve CMK maddeleri uyarınca el konulmasına karar verildiği kaydedildi. Kararla ilgili gerekli işlemlerin yapılması amacıyla İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne talimat yazısı gönderildi.

#Reza Zarrab
#Mal Varlığı
6 yıl önce