|

Ümit Dikbayır İYİ Parti'den ihraç edildi

Kayıp 132 milyon lira iddialarıyla gündemi sarsan ve Meral Akşener'in ve ailesinin banka hesaplarını incelettiği öne sürülen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi.

Hüseyin Berk
18:01 - 5/12/2023 Salı
Güncelleme: 18:36 - 5/12/2023 Salı
Yeni Şafak
Ümit Dikbayır
Ümit Dikbayır

Son dönemde art arda istifalarla sarsılan İYİ Parti'de bu kez de kayıp 132 milyon lira krizi yaşandı. Eski mali işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır'ın kasadaki paranın eksi 16 milyonda olduğu iddiasıyla Meral Akşener'in ve ailesinin banka hesaplarını incelettiği iddia edildi. Akşener'in 'ispat etsin' çıkışı üzerine 'Savcılığa gideceğim' diyen Dikbayır, 'partide çalışan bir kadına tacizde bulunup işten attığı iddiasıyla' kesin ihraç istemiyle disipline yollandı.

Ümit Dikbayır İYİ Parti'den ihraç edildi

Dikbayır hakkındaki iddiaları inceleyen İYİ Parti Disiplin Kurulu, Dikbayır'ın partiden ihracına karar verdi.

"Partiyi yıpratmaktan ihraç edildim"

Dikbayır, yaptığı açıklamada,
"Şunu biliyorum, 3 maddeden sevk etmişlerdi. İkisini Disiplin Kurulu kabul etmedi, etmemiş yani. Sadece partiyi basında yıpratmaktan dolayı ihraç kararı almışlar."
dedi.

Taciz iddialarının asılsız çıktığını vurgulayan Dikbayır, 7 Aralık Perşembe Meclis'te konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.

"Milletvekillerinden bir milyon TL istendi"

İYİ Parti'de kongrenin ardından milletvekillerinden 250 bin TL, 500 bin TL ve 1 milyon TL gibi paraların istendiğini söyleyen Ümit Dikbayır,
"Bu durum bazı milletvekillerinin, 'Partinin parası mı yok, bizden para istendi?' diye sormalarına ve eleştirmelerine neden oldu. Bana soran milletvekilleri oldu. Kendilerine, '132 milyon lira civarında parayla devrettik. 10 Ocak 2024'de partiler devlet yardımı alacak. Bıraktığım para o tarihe kadar rahat rahat yeter' dedim. Yerime gelen arkadaşımız, "Kasamız eksi 16 milyon lirada" deyince, 'Vay efendim bu parayı Genel Başkan yedi' anlamı çıkarmaya çalıştılar. Genel Başkan'a bunu böyle intikal ettirmişler. Genel Başkan Yardımcısı aslında 'Kasamız 16 milyon eksi veriyor. Aslında 10 Ocak tarihine göre 16 milyon eksi veriyor' demek istiyor. Yani o tarihe kadar para yetmez demek istiyor. Bu da yanlış. Partiye bıraktığım para o tarihe kadar rahat yeter. Yerime mali işlere bakan kişi, neden öyle söyledi? Çalışanlara zam yapmamak için. Böyle şeyler olur mu? Vallahi, billahi çalışanlara zam yapmamak için kasamızda para olmadığı söylendi. Her şey ortada ama Genel Başkan'a gerçekdışı bilgiler veriliyor"
açıklamasını yapmıştı.

Akşener ailesini zora sokacak sözler: 7-8 poşetle 200'er bin TL para dağıttı

Dikbayır, geçtiğimiz hafta katıldığı canlı yayında, Akşener'in oğlu Fatih Akşener hakkında dikkat çeken bir açıklama yapmıştı.

"Seçime gidiyoruz, seçim kampanyamızı genel başkanın elektrik mühendisi oğlu yönetiyor"
diyen Dikbayır,
"Seçim bitti, Fatih Akşener kendi ekibine 7-8 poşetle 200'er bin TL para dağıttı"
iddiasında bulunmuştu.



#Ümit Dikbayır
#İYİ Parti
#Meral Akşener
8 ay önce