|

İYİ Partili Dikbayır'dan Akşener ve sağ kolu için çarpıcı sözler: FETÖ taktiği uyguluyorlar

Hüseyin Berk
00:41 - 24/11/2023 vendredi
Güncelleme: 00:44 - 24/11/2023 vendredi
Diğer

İstifalarla çalkalanan İYİ Parti'de, son olarak kayıp 132 milyon lira krizi patlak verdi. Eski mali işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır üzerinden ortaya atılan iddialar, partiyi daha da karıştırdı. Dikbayır, katıldığı canlı yayında, partide yaşanan skandalları bir bir ifşa etti. Meral Akşener'in özel kalem müdürü Esma Bekar'ın, danışmanına ajanlık teklif ettiğini belirten Dikbayır, "Aracıma takip cihazı koymak istediler" dedi. Birçok itirafta bulunan Dikbayır sözlerinin devamında, "Meral Akşener'e FETÖ'cü diyemem ama partide yapılanlara baktığınız zaman FETÖ taktikleri uygulandığını söyleyebiliriz." diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisinin ve ailesinin hesaplarının inceletildiğini iddia etmişti. Yaşananlardan sorumlu tutulan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Dikbayır da disiplin kuruluna dilekçe vererek konunun araştırılmasını isteyip,
"Genel Başkan, gerçeği ortaya çıkarmazsa, iddiaların araştırılması için savcılığa başvuracağım. Hakkımdaki iddiaların birisi bile kanıtlanırsa milletvekilliğinden istifa edeceğim."
ifadelerini kullanmıştı.

Dikbayır, TV 100 canlı yayınında partideki skandalları bir bir anlattı.

"Akşener'in sağ kolu ajanlık için para teklif etti"

Dikbayır, Esma Bekar hakkında (Akşener'in Özel Kalem Müdürü) dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dikbayır,
"Esma Hanım Sakarya’da 3-5 çakalı bulmuş bunların üzerinden, bunları aparat olarak kullanarak benim danışmanıma ajanlık teklif etti."
diye konuştu.
Aracına cihaz konulması için Bekar tarafından çalışma yapıldığını belirten İYİ Parti vekili,
"Benim danışmanıma diyor ki ‘Bu nereye giderse bize haber ver, böcek koy, araç takip cihazı koy’. Çocuk da diyor ki ‘Sen bana ekmek verdin Ben bunu sana yapamam ama bunu bilmen lazım’ dedi.
" ifadelerini kullandı.

"Sedat Aksakallı, 'Esma Bekar'ın kocasına para verdim' dedi"

Sözlerinin devamında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sedat Aksakallı ile ilgili de iddialarda bulunan Dikbayır,
"Ben Sedat Aksakallı’ya dedim ki benim belediyelerle işim yok, olamaz, uğraşmam da varsa çıkarın ortaya ben gereğini yapayım. Yine söylüyorum benim, ailemin, sülalemin bir kuruşluk işini, ticari ilişkisini çıkarsınlar belediyelerle ben bugün milletvekilliğinden istifa edeceğim. Sonra dedi ki 'Ben de iş adamlarından para topluyorum getiriyorum, bunda bir şey yok’ dedi. Nasıl yani ben bu partinin mali işler başkanıyım senden bana para gelmedi dedim. 'Ben Esma Hanıma, Esma Hanımın kocasına verdim' dedi"
şeklinde konuştu.
Dikbayır,
İYİ Partili iş adamlarından toplanan paraların Akşener'in özel kalem müdürü Bekar tarafından teslim alındığını da ifade etti.

Taciz skandalı: Başkanlık katından biriyle ilişkisi vardı

Sözlerinin devamında İYİ Parti'deki taciz skandalına da değinen Dikbayır,
"5 sene önce partiden atılmış bir kız, neden atıldığını biliyorum. Bu kız genel başkanlık katında birisiyle ilişkisi vardı. Yakalanıyorlar. Bu çocuk, özel kalem Esma Bekar bu işi kapatıyor. Kızı işten çıkartıyorlar ama bu kız benden dolayı çıktığını zannediyor. Şimdi bu kızdaki nefreti bildikleri için 5 sene sonra 'biz sana yeniden iş vereceğiz' diyorlar. İsim verirsem Akşener çok mahcup olur"
dedi.

"Partide FETÖ taktikleri uygulanıyor"

Dikbayır sözlerinin devamında,
"Meral Akşener'e FETÖ'cü diyemem ama partide yapılanlara baktığınız zaman FETÖ taktikleri uygulandığını söyleyebiliriz."
diye konuştu.







#Ümit Dikbayır
#Meral Akşener
#İYİ Parti
#Esma Bekar
#FETÖ
il y a 6 mois