EDISYON:

Ukrayna'dan kaçan Türkler anlatıyor: Türk pasaportu önümüzü açtı

Ayşe Mine Alioğlu
00:0024/03/2022, Perşembe
G: 24/03/2022, Perşembe
Yeni Şafak
Batuhan Ekşioğlu
Batuhan Ekşioğlu

Rusya’nın işgali sonrası Ukrayna’da yaşayan birçok vatandaş ülkeyi bırakıp kendi imkanlarıyla göç etmek zorunda kaldı. Göç eden ailelerden biri de iş insanı Batuhan Ekşioğlu. Ailesiyle birlikte savaş bölgesinden kaçan Ekşioğlu yaşadıklarını anlattı.

Rusya’nın işgali sonrası Ukrayna’da yaşayan birçok vatandaş ülkeyi bırakıp kendi imkanlarıyla göç etmek zorunda kaldı. Göç eden ailelerden biri de iş insanı Batuhan Ekşioğlu. Ailesiyle birlikte savaş bölgesinden kaçan Ekşioğlu yaşadıklarını anlattı. Ekşioğlu, Türkiye’nin Ukrayna’ya sattığı ve ülke genelinde büyük bir sempatiye neden olan Bayraktar TB2 İHA’ları nedeniyle askerlerin kendilerine zorluk çıkarmadığını söyledi.

HER 5 KİLOMETREDE BİR KONTROL NOKTASI

Ülke genelinde her 5 kilometrede bir kontrol noktasının oluşturulduğunu aktaran Ekşioğlu, uzun süren kontrol işlemlerinde Türk pasaportunun kendilerine kolaylık sağladığını söyledi. Ekşioğlu yaşadıklarını şöyle anlattı: “Uzun süre bekleyenler oluyordu. Türk pasaportum ve Bayraktar sayesinde kötü muameleyle karşılaşmadım. Slovakya’dan Avrupa’ya geçtik. Hollanda’da iş bağlantılarım vardı. Buraya geldik. Çocuklar okula başladı.”

#Ukrayna
#Rusya
#Batuhan Ekşioğlu
#TB2
#İHA
#Bayraktar

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.