|

Terör yandaşları A Takımı’nda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör örgütü PKK’ya arka çıkan ve terörist cenazesine katılan isimleri ödüllendirerek partinin en yetkili organı olan Parti Meclisi’ne taşıdı. Bu isimler YPG/PKK’yı öven Selin Sayek Böke, ÖSO’ya terörist diyen Öztürk Yılmaz ve şehitleri aşağılayan Sera Kadıgil oldu. Kadıgil’in “Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’den tiksindiğim kadar” sözleri infial uyandırmıştı. PKK’lı cenazesine katılan Gamze Akkuş İlgezdi de PM’ye girdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/02/2018 Tuesday
Güncelleme: 09:35 - 6/02/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Kılıçdaroğlu, terör örgütüne destek açıklamaları yapan ve terörist cenazesine katılan isimleri adeta ödüllendirerek partinin en yetkili organı olan PM’ye taşıdı.
Kılıçdaroğlu, terör örgütüne destek açıklamaları yapan ve terörist cenazesine katılan isimleri adeta ödüllendirerek partinin en yetkili organı olan PM’ye taşıdı.

CHP’nin hafta sonu gerçekleşen 36. Olağan Kurultayı, parti organı seçimleriyle son bulurken kongreye “mükerrer imza” krizi ile Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinden PM’ye tartışmalı isimlerin girmesi damga vurdu. Terör örgütü PKK/PYD’yi savunan, şehitleri aşağılayan ve ÖSO’ya terörist diyen isimler de Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinden PM’ye girdi. Bu isimler YPG’yi öven Selin Sayek Böke, ÖSO’ya terörist diyen Öztürk Yılmaz ve şehitleri aşağılayan Sera Kadıgil oldu.

İNFİALE NEDEN OLMUŞTU

Kadıgil’in “Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim ‘şehitler ölmez vatan bölünmez’den tiksindiğim kadar” sözleri toplumda infial uyandırmıştı. Böke de PYD hakkındaki bir soruya “Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair değerlendirme yapacak istihbari bilgiye sahip değiliz” demişti. Öztürk de ÖSO’yu terör örgütü El Kaide ile bir tutmuştu.


TERÖRİST CENAZESİNE KATILMIŞTI

CHP’nin, yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen ve 3’ü rezidans olmak üzere 16 dairesi olduğu ortaya çıkan ve eşi İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınan eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 396 oyla Kılıçdaroğlu’nun listesinden PM’ye girdi. İlgezdi, PKK’lı bir teröristin cenazesine katılıp gözyaşı dökmüştü.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesi delindiği için Ekrem Kerem Oktay, Orhan Sarıbal, Umut Tekin, Ali Rıza Yılmaz, Ali Hikmet Akıllı, Erbil Aydınlık, Gökçe Gökçen, Fatma Güner PM’ye giremedi. FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik de Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde olmasına karşın delege tarafından PM dışı bırakıldı.


YELPAZE HESABI TUTMADI

Öte yandan 2019 seçimleri için “hayır bloğu”nu konsolide etmeyi planlayan Kılıçdaroğlu, bu kapsamda parti vitrinin yelpazesini de geniş tutmayı planlıyordu. Kılıçdaroğlu bu sebeple anahtar listesine farklı seçmen tabanlarına hitap etmeleri için Sezgin Tanrıkulu ve Mehmet Bekaroğlu’nu da aldı. Kılıçdaroğlu, iki ismin PM’ye girmesi durumunda genel başkan yardımcılığı görevi verecekti ancak, delegeden vize çıkmadı.

10 KİŞİ LİSTEYİ DELDİ

10 isim Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesini deldi. Necati Yılmaz, Gökhan Günaydın, Ali Şeker, Tuncay Özkan, Haluk Pekşen, Eren Erdem, Gaye Usluer, Erdal Aksünger, Müslim Sarı’nın yanı sıra kongre öncesi manifesto yayınlayarak parti yönetimini eleştiren İlhan Cihaner Kılıçdaroğlu’nun listesini delen isimler oldu.


ÖSO’ya hakaret etmişti

Sık sık terör örgütüne destek açıklamaları yapan ve son olarak TSK ile Afrin’de PYD’ye karşı mücadele veren ÖSO’ya ağır ifadeler kullanan Eren Erdem de Kılıçdaroğlu’nun listesini delerek PM’ye girdi. Erdem, ÖSO için ‘ÖSO kimdir ya, kimdir bu çapulcu sürüsü, kimdir bu it sürüsü? Kimler bunları beslemiş? Kimler bunları bu hale getirmiş?’ demişti. CHP Parti Meclisi’nde temsil edilen 8 isim Kılıçdaroğlu’nun belirlediği Bilim Yönetim Kültür Platformu’ndan (BKYP) seçildi. İçlerinde 686 Sayılı KHK’yla görevden uzaklaştırılan Marmara Üniversitesi Siyaset Tarihi Ana Bilim Dalı eski Başkanı Prof. Dr. Yüksel Taşkın dikkat çekti. Taşkın, terör örgütüne destek veren bildiri yayınlayan imzacı akademisyenler arasındaydı.



Ali Cengiz oyunu

Kılıçdaroğlu’na karşı aday olan Muharrem İnce, yaşananları, “Her türlü Ali Cengiz oyununu yaptılar. Çok daha fazla oy alacaktım. Alacağım zaten, göreceksiniz yakında” şeklinde değerlendirdi. İnce, “Kurultayda genel başkan olabilirsiniz ama milletin gönlünde genel başkan olmak başka bir şeydir. Siz kendi içinizde adaleti sağlayamazsanız, Türkiye’de nasıl sağlayacaksınız? Önce CHP içinde sonra Türkiye’de sağlayalım. Onun için mücadeleme devam edeceğim” ifadelerini kullandı. İnce, “CHP bu kafayla giderse Türkiye’ye umut olamaz. Umut olmasını istiyorum” diye konuştu.

  • Memleketinden oy alamadı
  • Genel başkan seçimine ilişkin sandık sonuçları da Kemal Kılıçdaroğlu için bir başka sürprizi beraberinde getirdi. Kılıçdaroğlu, Tunceli delegelerinin de oy kullandığı 5 numaralı sandıktan rakibi Muherrem İnce ile başa baş oy aldı. Kılıçdaroğlu’na 26 oy çıkarken İnce 25 oy aldı. 488 adaydan PM’ye girenler gözünü şimdi MYK’ya dikti. Kılıçdaroğlu PM seçimlerine iki günlük itirazın ardından kurmaylarını belirlemek için çalışma yapacak. Kılıçdaroğlu’nun bu hafta içerisinde “A Takımı”nı belirlemesi planlanıyor.

#CHP
#Muhalefet
#Kurultay
6 years ago