|

Suç örgütü lideri Fırat Delibaş yakalandı

Firari suç örgütü lideri Fırat Delibaş bir adamıyla beraber Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Beyoğlu’nda kurduğu çeteyle kapkaç ve gasp dehşeti estiren Delibaş geçen yıl çetesine yönelik düzenlenen operasyondan beri firari olarak aranıyordu.

Yeni Şafak ve
15:31 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:56 - 30/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Suç örgütü lideri Fırat Delibaş yakalandı.
Suç örgütü lideri Fırat Delibaş yakalandı.

Türkiye’ nin gelmiş geçmiş en hızlı kapkaççısı olarak bilinen ve 2000’li yılların başında Beyoğlu’nda kurduğu çeteyle kapkaç ve gasp dehşeti estiren Delibaş geçen yıl çetesine yönelik düzenlenen operasyondan beri firari olarak aranıyordu.

Diyarbakır’dan getirdiği işsiz ve başıboş çocuk ve gençleri başta Beyoğlu olmak üzere İstanbul genelinde örgütleyerek gasp ve kapkaça yönlendirdiği belirlenen Delibaş, ilerleyen süreçte haraç ve mesken baskınlarına karışarak organize işlere yönelmiş geçen yıl düzenlenen operasyonla da çetesi çökertilmişti.

Beyoğlu'nda yakalandı

Kapkaç baronu olarak bilinen Delibaş'ı bir yıldır arayan Organize Suçlarla Mücadele ekipleri bugün Beyoğlu’nda bir evde saklandığını belirleyince adrese öğle saatlerinde baskın düzenlendi.

Adreste bir adamıyla birlikte yakalanarak emniyete götürülen Delibaş'ın çetesiyle Beyoğlu ve civarındaki esnaflardan topladığı haraçlarla, kapkaç ve gasptan elde ettiği paraların bir kısmını terör örgütü PKK’ya, örgütün siyasal uzantıları üzerinden gönderdiği emniyet güçlerince test edilmişti.



#İstanbul
#Organize Suçlar
6 yıl önce