|

Delibaş'ı tanımam ona para da vermedim

Tatlıses ifadesinde, Asena'yı vuran Ahmet Demir'i yönlendirdiği ileri sürülen Fırat Delibaş'ı tanımadığını ileri sürdü.

Yeni Şafak
01:00 - 9/01/2003 Perşembe
Güncelleme: 13:06 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
----------------------- spot -------------------------

Asena takma adlı dansöz Onur Çakmak'ın silahla yaralanması olayıyla ilgili olarak ifadesine başvurulan türkücü İbrahim Tatlıses'in, Asena'yı vuran tetikçi Ahmet Demir'i yönlendirdiği ileri sürülen Fırat Delibaş'ı tanımadığını söylediği öğrenildi.

Önceki gün polise 2,5 saat süreyle ifade veren Tatlıses, polisin gasp çetesi lideri Fırat Delibaş'ın, Tatlıses'ten Derya Tuna'nın vurulması karşılığında para sızdırmaya çalıştığı iddiasıyla ilgili sorgulandı. Tatlıses'in bu iddiayı reddettiği ve "Delibaş'ı tanımam, benden para da istemediler. Bu grupla hiçbir bağım yok" dediği belirtildi. Tetikçi Ahmet Demir'in ifadesinde, "Tatlıses'i çok seviyordum. Ancak Asena sürekli açık-saçık giyinerek onu üzüyordu. Hem meşhur olmak, hem de cezalandırmak istedim" ifadesini verdiği belirtilmişti. Hastanede ifadesi alınan Asena'nın ise, Derya Tuna'yı da suçlayarak, "Beni herkes vurdurtabilir. Ama şüphe ettiğim kişilerin başında da Derya Tuna geliyor. Beni telefonla tehdit ediyordu" dediği ileri sürülmüştü. Öte yandan Tuna'nın avukatı müvekkilini vuran Hüseyin Bozan'la Asena'yı vuran Ahmet Demir ile cezaevinde aynı koğuşta kaldıklarını da söyledi.

Bu arada Derya Tuna ile gazeteci Bora Engin'i yaklaşık 3 ay önce bir restoran çıkışında silahla yaraladığı gerekçesiyle tutuklu bulunan Hüseyin Bozan'ın, 6 yıl 3 ay ile 11 yıl 23 ay arasında hapis cezası istemiyle yargılanmasına dün başlandı. Bozan savunmasında "Kuyuyu bulandırmasınlar. Ben kimsenin tetikçisi değilim" dedi. Diğer taraftan tatbikat yaptırılmayan Ahmet Demir'in bugün Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesi bekleniyor.

Derya Tuna, Asena hakkında suç duyurusunda bulunacak
Yaklaşık 3 ay önce uğradığı silahlı saldırıda bacağından yaralanan Derya Tuna'nın avukatı Fisun Kimiran, kendisini "Derya Tuna'nın vurdurttuğu" yolunda açıklamalarda bulunduğu gerekçesiyle Asena hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ve hakkında tazminat davası açacaklarını söyledi. Müvekkiline yönelik silahlı saldırı olayından dolayı Hüseyin Bozan'ın yargılandığı Şişli 1. Asliye Ceza'daki duruşma öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kimiran, "Dansöz hanım, müvekkilime iftira attı. Bu iftiradan dolayı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Ayrıca, tazminat davası da açacağız" dedi. Öte yandan Derya Tuna, "Asena" takma adlı oryantal Onur Çakmak'ın kendini suçlayıcı beyanda bulunması üzerine yaklaşık 1 saat polise ifade verdi. Tuna, gazetecilerin soruları üzerine, "Dansöz Hanım'ın adımı kullanmasına çok kızdım. Aynı karede adımın onunla anılmasından bıktım. Şimdi ifade vermeye geldim" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce