|

Saldırıyı bertaraf ettik

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası konuşan Sözcü İbrahim Kalın, Türk Lirası’na yönelik saldırıların alınan önlemler sayesinde bertaraf edildiğini söyledi. Avrupa ve Körfez ülkelerinden Türkiye’ye desteğin peşpeşe geldiğine dikkat çeken Kalın, “Herkes rahat olsun. Biz bu süreci atlatacağız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 01:57 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Türkiye'ye yönelik finansal darbe girişiminin etkileri sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine'yi Beştepe'de topladı. 3 saatten fazla süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Türk Lirası üzerindeki spekülasyon ortamının alınan önlemler sayesinde bertaraf edildiğini vurgulayan Kalın, "TL üzerinden yürütülen algı operasyonu kanalları kapatılmış durumda. Bu konuda vatandaşlarımız, işverenimiz, iş adamlarımız herkes rahat olsun. Panik havasına kapılmadan, rasyonel adımlarla biz bu süreci atlatacağız. Türkiye kimseyle ekonomik savaş peşinde değildir" dedi. İşte, Kalın'ın sözlerinden satır başları...

TÜRK EKONOMİSİ GÜÇLÜDÜR

"Türk ekonomisi oldukça güçlü ve sağlam temellere sahiptir. Türkiye yatırıma elverişli bir ülke olarak kapılarını açmış durumdadır. Hem bu kısa vadede hayata geçirdiğimiz tedbirler hem de hayata geçirilecek tedbirlerle Türk ekonomisinin gücü bir kez daha ispatlanmış olacaktır. Bu krizi mutlaka fırsata çevireceğiz. Ekonomi kurumlarımıza güvenimiz tam. Bunun da inşallah neticelerini göreceğiz. Türkiye kimseyle gerilimden yana, ekonomik savaş peşinde değildir. Şu ana kadar sergilediğimiz birlik beraberlik ruhu önem arz etmektedir. Türkiye enerji, ticaret ve yatırım konusunda alternatiflerini çoğaltarak yoluna devam edecek."

KATAR GERÇEK BİR DOST

"Katar'ın 15 milyar dolarlık paketiyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışma yürütüyor. Güzel bir paket hazırlandı. Detaylar ortaya çıktıkça açıklanacak. Ben Katar Emiri'ne gösterdiği asaletli duruşundan dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum. Katar Türkiye'nin gerçek bir dostu olduğunu göstermiştir. Geçen yıl yaşanan Körfez krizinde Türkiye oraya yardım etme ve askeri üs konusunda eleştirilere maruz kalmıştı. Şimdi cumhurbaşkanımızın siyasi öngörüsünün ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmış oldu. Aynı zamanda Şeyh Temim'in yanısıra Katar halkının Türkiye'nin yanında durduğunu, ellerindeki parayı TL'ye çevirdiklerini, tatillerini burada yaptıklarını, her platformda çok gür bir sesle ifade ettiğini gördük."

DESTEKLER PEŞ PEŞE GELİYOR

"Cumhurbaşkanımızın ekonomik savaşa karşı yaptığı seferberlik çağrısına olumlu cevap verenlere teşekkür ediyoruz. Kuveyt, Almanya hatta Rusya'dan olumlu haberler aldık. Trump yönetimi sadece Türkiye'ye ilişkin değil, AB ile ilgili de vergi kararları almıştı. Bunun ticaret savaşına evrildiği endişesi herkes tarafından dile getiriliyor. Almanya, Fransa, Katar, Kuveyt ve diğer ülkeler Türkiye'nin yanında olduklarını ifade ettiler. Almanya ve Fransa'dan görüşme talepleri geldi. Sayın Merkel, ekonomi bakanlarının bir an önce bir araya gelmesi teklifinde bulundu. Aynı teklif Macron'dan da geldi. Önümüzdeki günlerde bir araya gelecekler. Bu iyi niyetin gösterilmesi önem arz ediyor. Bu Türk ekonomisinin dünya ekonomisi üstündeki yeri açısından da önem arz ediyor. Dünya ekonomisine entegre olmuş bir ekonomik sistemden bahsediyoruz."

Kandil’i de Sincar’ı da temizleriz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, önceki günkü Sincar operasyonuna benzer müdahalelerin devam edeceğini kaydetti. “Terörü yerinde bitirme kararlılığımız tamdır. Sincar benzeri operasyonlar bundan sonra da yoğun şekilde gelecektir” diyen Kalın, şöyle konuştu: “Terör örgütüne katılımlar tarihin en düşük seviyesinde. Sincar bölgesinde çok üst düzey bir terörist öldürüldü. Stratejimiz etkin bir şekilde uygulanıyor. MİT, Jandarma ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin ortak operasyonları devam edecek. Sincar meselesi İbadi buradayken ele alındı. Kapsamlı bir güvelik paketi üzerinde uzun süredir görüşmelerimiz devam ediyordu. Sincar’ı bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Irak makamlarının da açıkça ifade ettiği gibi Irak topraklarının saldırılar için kullanılması sözkonusu değil. Gerektiğinde havadan da karadan da Sincar’a da Kandil’e de operasyon icra edilir.”

#Türkiye
#Katar
#İbrahim Kalın
#ABD
#PKK
6 yıl önce