|

Osmangazi Üniversitesindeki silahlı saldırganın ilk ifadesi ortaya çıktı

Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesindeki silahlı saldırgan Volkan B.'nin ilk ifadesi ortaya çıktı. Saldırganın ifadesinde "ESOGÜ Rektörlüğü tarafından hakkında idari soruşturma açılmış. Yürüyen soruşturmada, soruşturmacı, bunların savunmasını almak üzere yazı yazıyor ve '19 Nisan'da şu odada bulunup savunmanızı vermenizi rica ederim.' diyor. Bugün bu zarf eline geçince eşini de çağırıyor, zarfı okuyor. Zarfı okuduktan sonra sinirlendiğini, aşağıdaki otoparkta bulunan aracına inerek bulundurma ruhsatlı silahını alarak önce Yasir Armağan'ın odasına girerek ateş ettiğini, daha sonra da diğer odalara girerek olayı işlediğini ifade etmiş" şeklinde konuşmuş.

Yeni Şafak
20:29 - 5/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 20:36 - 5/04/2018 Perşembe
AA
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki silahlı saldırı gerçekleştirildi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki silahlı saldırı gerçekleştirildi

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, "Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hakkında idari soruşturma açılmış. Yürüyen soruşturmada, soruşturmacı, bunların savunmasını almak üzere yazı yazıyor ve '19 Nisan'da şu odada bulunup savunmanızı vermenizi rica ederim.' diyor. Bugün bu zarf eline geçince eşini de çağırıyor, zarfı okuyor. Zarfı okuduktan sonra sinirlendiğini, aşağıdaki otoparkta bulunan aracına inerek bulundurma ruhsatlı silahını alarak önce Yasir Armağan'ın odasına girerek ateş ettiğini, daha sonra da diğer odalara girerek olayı işlediğini ifade etmiş." dedi.

Çakacak, 4 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin ESOGÜ Rektörlüğü önünde yaptığı açıklamada, menfur saldırıda ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

İl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen savcıların soruşturmayı yürüttüğünü ifade eden Çakacak, olayın faili araştırma görevlisi Volkan B'nin emniyetteki ilk ön ifadesini paylaştı.


Çakacak şöyle konuştu:

  • "Kendisi ve eşi sözlü ve fiili saldırıda bulunduğu iddiasıyla Yasir Armağan tarafından şikayet edilmiş. Bunun ardından ESOGÜ Rektörlüğü tarafından hakkında idari soruşturma açılmış. Yürüyen soruşturmada, soruşturmacı, bunların savunmasını almak üzere yazı yazıyor ve '19 Nisan'da şu odada bulunup savunmanızı vermenizi rica ederim.' diyor. Bugün bu zarf eline geçince eşini de çağırıyor, zarfı okuyor. Zarfı okuduktan sonra sinirlendiğini, aşağıdaki otoparkta bulunan aracına inerek bulundurma ruhsatlı silahını alarak önce Yasir Armağan'ın odasına girerek ateş ettiğini, daha sonra da diğer odalara girerek olayı işlediğini ifade etmiş. Olay çok farklı yönlere çekilmek isteniyor. Başsavcılığımız olaya el koydu. Üç cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Olay tüm detaylarıyla ayrıntılı şekilde inceleniyor."

Vali Çakacak, bir gazetecinin "Şüphelinin eşinin de gözaltına aldığına dair duyumlar var. Bu gerçek mi?" sorusunu üzerine, "Eşi de gözaltında." yanıtını verdi.

Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Volkan B, fakülte binasının 3. katında Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dr. Öğretim Üyesi Serdar Çağlak ve Araştırma Görevlisi Yasir Armağan'ı silahla öldürmüştü.

Saldırgan Volkan B, olayın ardından gözaltına alınmıştı.

#Eskişehir
#ESOGÜ
#Özdemir Çakacak
6 yıl önce