|

Mehmetçik söküp attı

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde, Türkiye-Azerbaycan Şehit Çocukları Kucaklaşıyor Projesi kapsamında Azerbaycan heyetini kabul etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 02:02 - 20/03/2018 Salı
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım
​Başbakan Binali Yıldırım

Yıldırım, “Şehitlerimizin emanetlerine gözümüz gibi bakma mükellefiyetimiz var. Onun için hem Azerbaycanlı şehit yakınları hem de Türkiye’deki şehit yakınlarının daha çok bir araya gelmesi, kaynaşması, birbirimizi çok daha iyi tanımanız gerekiyor. Bunun için de elden ne geliyorsa ne lazımsa yapacağız” dedi. Azerbaycanlıların Afrin operasyonunda Türkiye’nin yanında yer aldığı gibi Türkiye ve Türk milletinin de haklı davasında her zaman Azerbaycan’ın yanında olduğunu belirten Başbakan, “Afrin’de kahraman silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz adeta bir destan yazdı. Türkiye'nin başına bela olan terör örgütünü oradan söküp attı, temizledi. Şimdi oraya oranın yerlileri, rahatça yerleşecek” dedi.

Söz söyleme hakları yok

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, her türlü terör tehdidi bitene kadar mücadelenin süreceğini söyledi.

Afrin’in kontrol altına alınmasıyla ilgili konuşan Yıldırım, “Terör örgütlerini bertaraf etmek oradaki mazlum kardeşlerimize karşı da bir borcumuzdu. Bölgede terör örgütlerini silahlandıranların, bu örgütleri cesaretlendirenlerin bu konuda Türkiye’ye söz söyleme hakkı yok" dedi.

#Türkiye
#Afrin
#Binali Yıldırım
6 yıl önce