|

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ Parti’den istifa etti

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İYİ Parti'nin kuruluş amaç ve ilkelerinden uzaklaştığına vurgu yapan Yanıkömeroğlu, "CHP’nin işbirliği önerisinin reddedilmesi bardağı taşıran son damla oldu" açıklamasında bulundu.

17:06 - 6/12/2023 Çarşamba
Güncelleme: 17:39 - 6/12/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Meral Akşener - Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu (Arşiv)
Meral Akşener - Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu (Arşiv)

Genel İdare Kurulu’nun aldığı tüm şehirlerde yerel seçimlere tek başına girme kararının ardından İYİ Parti kurucularından İstanbul Milletvekili Sibel Yanıkömeroğlu partisinden istifa etti.


İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kurucular Kurulu üyesi olduğum İYİ Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim."


'CHP’nin işbirliği önerisinin reddedilmesi bardağı taşıran son damla oldu'

YetkinReport’a konuşan Yanıkömeroğlu, “Son dönemde gelişmelerden rahatsızlık duyuyordum. CHP’nin işbirliği önerisinin reddedilmesi bardağı taşıran son damla oldu. İstifamı verdim. Millet bize bu sistemi değiştirelim diye oy verdi. Milletvekili olarak bu misyona devam edeceğim” dedi.

Yanıkömeroğlu, herhangi bir partiyle temasının olmadığını da sözlerine ekledi.

  • Yanıkömeroğlu’nun istifasıyla İYİ Parti’nin TBMM’de 41 olan üye sayısı 40’a düştü.


#İYİ Parti
#Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu
#İstanbul
8 ay önce