|

FETÖ’cülerin umudu 24 Haziran

FETÖ'nün erken seçimi kendisine bir kurtuluş olarak gördüğünü belirten 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerin avukatları, örgütün tabana ve cezaevindekilere 24 Haziran mesajları ilettiklerini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 10:46 - 12/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tabanını diri tutmak için seçimler tek umudu oldu. Örgüt üyelerini Erdoğan giderse hapishaneden çıkacaksınız telkinleriyle ayakta tutmaya çalışan FETÖ'nün, bu bağlamda Akşener'den sonraki ikinci umudu CHP'nin adayı Muharrem İnce. İnce, 15 Temmuz'dan aylar önce Yalova'da faaliyet gösteren Özel Yücebilgili Fatih İlkokulu’nu ziyaret etmişti. Meral Akşener'in kurduğu İyi Parti'nin pek çok yöneticisinin FETÖ ilişkisi ortaya çıkmıştı. FETÖ önceki seçimlerde aleni olarak HDP'ye destek vermişti. .

İKİ KRİTİK PLAN DEVREDE

Son olarak PKK’lı bir itirafçı 15 Temmuz'u aylar önce bildiklerini açıklamıştı. FETÖ'yü 24 Haziran'da bu ittifakın umutlandırdığı belirtiliyor. Hukukçu Hüsnü Tuna, Fetullahçı yapının “Erdoğan gidecek, sizler bir an önce çıkarak normal hayatınıza döneceksiniz. Onlar ise hesaba çekilecek” diyerek hapishanedeki tabanına mesaj verdiğini söyledi.

BİR ANDA AĞIZ DEĞİŞTİRDİLER

15 Temmuz Darbe Davaları Platformu Başkanı Mehmet Alagöz, “Daha önce uzun tutukluluk süresinden şikayet eden FETÖ’cüler, seçim tarihi belirlendikten sonra mahkeme heyetlerine hemen karar vermeyin, acele etmeyin gibi yargılamayı uzatmak için olur olmaz taleplerde bulunmaya başladı” diye konuştu.

FIRSAT DEVŞİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

FETÖ’cülerin bu girişimlerini seçim öncesi belirsizliğe sürüklemek ve seçimden sonra iktidar ya da Meclis’te olacak bir değişiklik karşısında durumlarını fırsata çevirme girişimi olarak açıklayan Alagöz, “Onlara bu aklı veren üst akıl her kimse, seçim sonrası için bazı mesajlar veriyor olabilir” dedi.

  • Rüyalarla tabanı
    zinde tutuyorlar
  • Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Cavit Tatlı, “İçeriden çıkanlardan elde edilen duyumlardan her sabah bir rüya ile örgütün ayakta tutulmaya çalışıldığı görülüyor. Söylenen rüyalardan, tv haberlerine, gazete yazılarına her türlü fısıltı şeklinde örgütü hala içeride Fetullah Gülen kontrol edebiliyor.” dedi.


#Cavit Tatlı
#FETÖ
6 yıl önce