|

FETÖ elebaşına mesaj: Sen de geleceksin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar 80 FETÖ’cünün yurt dışından getirildiğini, elebaşı Gülen’in de getirileceğini söyledi. Erdoğan, “Pensilvanya’daki, sen de geleceksin. İstediğin kadar sağa sola yalpala. Er veya geç getireceğiz. Corç seni bir yere kadar saklar. Sen bu ümmeti parçaladın, bu milleti parçaladın. Hesabını soracağız” dedi. AK Parti Maltepe, Beykoz ve Üsküdar kongrelerinde konuşan Erdoğan, Suriye’deki gelişmelere değindi. Suriye halkını Türkiye’den başka düşünen olmadığını vurgulayan Erdoğan, “Artık Suriye’de Türkiye’nin olmadığı bir adımın atılması mümkün değil. Hesap yapanlar petrol üzerinden hesap yapıyorlar. Bu oyunu da bozacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:09 - 16/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt dışındaki FETÖ’cülerin Türkiye’ye getirildiğini hatırlatarak sıranın elebaşı Fetullah Gülen’de olduğunu söyledi: Şu ana kadar 80 tanesini FETÖ’nün yurt dışından aldık, geldik. Pensilvanya’daki sen de gideceksin. Sen de geleceksin. Corç seni bir yere kadar saklar. İstediğin kadar sağa sola yalpala.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Maltepe, Beykoz ve Üsküdar 6. Olağan ilçe kongrelerinde konuştu. Vatandaşlarla Rabia işareti yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatanı bölmek için terör örgütü PKK’nın çok uğraştığını belirterek, şöyle devam etti: “PKK çok uğraştı. Ne dedim, hatırlayın o günleri. ‘İnlerine gireceğiz, inlerine...’ dedim. Girdik mi? SİHA’larla girdik, İHA’larla girdik, F16’larla girdik. Kuyruklarını bacaklarının arasına sokup kaçtılar. Nereye? Suriye’ye kaçtılar. Fırat Kalkanı’nda yakaladık, Afrin’de yakaladık, yerlerin altında gördünüz değil mi hazırladıkları tünelleri? Oralarda vurduk. Cudi’de vurduk, Gabar’da vurduk, Tendürek’de vurduk, Bestler Dereler’de vurduk.

VURMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Vuracağız, vurmaya devam edeceğiz. FETÖ, o da kaçtı. Nereye kaçtı? Dünyanın değişik ülkelerine. Kosova’da yakaladık 6 tanesini, aldık, geldik, şimdi buradalar. Bitmedi Gabon’a gittiler, 3 tanesini alıp geldik. Şu ana kadar 80 tanesini FETÖ’nün yurt dışından aldık, geldik. Onları da kovalayacağız. Pensilvanya’daki sen de gideceksin. Sen de geleceksin. İstediğin kadar sağa sola yalpala. Biz bu vatanın vatansever evlatlarıyız. Biz ölürsek burada öleceğiz.”

CORÇ SENİ BİR YERE KADAR SAKLAR

“Biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep beraber kardeş olacağız, birlikte Türkiye olacağız. O zaman bizi kimse bölemez. Ne terör örgütleri bölebilir, ne şunlar, ne bunlar. İşte Fırat Kalkanı’nda bölebildiler mi? Afrin’de bölebildiler mi? Bak ne oldu şimdi? Afrin’de bugün itibarıyla 4 bin 187 teröristi etkisiz hale getirdik. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’de, Bestler Dereler’de.. nereye kaçarlarsa kaçarlarsa ne dedim? ‘İnlerine gireceğiz’ dedim. FETÖ’nün de inlerine girdik mi? Dünyanın değişik yerlerine kaçtılar. 80 taneyi dışarıdan topladık getirdik. Feto seni de getireceğiz, seni de getireceğiz. Er veya geç getireceğiz. Corç seni bir yere kadar saklar. Bir yerden sonra ‘Bıktım senden!’ der, o da seni bırakır. Ondan sonra geleceksin. Çünkü sen bu ümmeti parçaladın, bu milleti parçaladın. Bu milleti parçalayana, bu kadar şehitlerimizin kanını biz yerde bırakmayacağız, hesabını soracağız.”

FETÖ’NÜN SOSYAL MEDYA TERÖRÜNE BOYUN EĞMEDİK

“Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinde FETÖ, bu alanı (sosyal medya) pervasızca, hoyratça, namertçe kullanmaktan çekinmemiştir. Haftalar, aylar boyunca şişirilmiş hesaplar, sahte karakterler üzerinden itibar suikastleri düzenlemiş, yalan ve iftira üstümüze boca edilmiştir. Milli ve yerli tavır sergileyen kim varsa FETÖ’nün tetikçilerinin hedefi olmuştur. Ana muhalefet partisi ve başındaki zat da meclis kürsülerini FETÖ’ye kiralayarak bu kalleş saldırılara kol kanat germiştir. Hiç utanmadan, arlanmadan, zerrece yüzleri kızarmadan haftalarca FETÖ’nün linç kampanyasına destek oldular. Ana muhalefet ortalığa boca edilen iftira ve montajlardan nemalanmaya çalışırken, biz bu ahlaksızlığa prim vermedik. FETÖ’nün sosyal medya terörizmine asla boyun eğmedik.”

  • Kanal İstanbul ihalesi yakında
  • Erdoğan, dünyanın en büyük havalimanını da İstanbul’da inşa ettiklerini, ilk etabını bu yıl sonuna doğru hizmete açacaklarını, bu havalimanının yıllık 90 milyon yolcu kapasitesiyle hizmete gireceğini kaydetti. Erdoğan, dünya çapında bir proje olan Kanal İstanbul’un ön çalışmalarının sürdüğünü, yakında ihalesinin yapılacağını dile getirerek, “Bazıları onunla ilgili ileri geri konuştu. Boğazda olan kazayı gördünüz, duydunuz. Bunun ne kadar önemli olduğunu çok açık net her şeyi ortaya koyuyor. İsteseler de istemeselerde Kanal İstanbul’u yapacağız” dedi.


Yaşam hakkı bulamazsınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde döviz kurundaki spekülatif hareketlenmeye de sert çıktı. Erdoğan şunları kaydetti: Kalktılar bu ara bize kur savaşı ilan ettiler. Ne ilan ederseniz edin avucunuzu yalarsınız, avucunuzu ama buradan bir şey daha söylüyorum; ey finans sektörünün içerisinde olanlar, bizi kur, şu bu, bunlarla tehdit etmeye kalkmayın, bu ülkede yaşam hakkı bulamazsınız. Bak bu kadar açık söylüyorum çünkü bize kur savaşı, finans sektörüyle böyle bir müdahale adeta bu memlekete ihanettir. Ona fırsat veremeyiz. Asla. Biz bu yolda kararlı bir şekilde yürürüz. Şimdi tabii yarın gazeteler yazar; ‘Piyasalar alt üst oldu.’ Kusura bakmayın, eğer bundan dolayı piyasa alt üst oluyorsa hayırlı olsun. Biz kararlı bir şekilde yürüyeceğiz. Eğer finans sektörü bu vatana ihanet etmezse, bu vatanda onlar da görevini yaparsa başımız gözümüz üstünde yerleri var, her türlü desteği veririz. Onun için de bu faiz denilen belayı düşürmeleri lazım.”

Rodos teklifini kabul etmedim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz gecesi yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: “İşte 15 Temmuz gecesi birileri bize, güya dostluk adına, ‘Ben sizi buradan Rodos’a götürebilirim’ dedi. Dedim ki ‘Hayır. Bize bu topraklarda ölmek yaraşır. Onun için biz buradan, şimdi ben hemen uçağa geçelim, nereye gideceğimi uçakta söyleyeceğim.’ Bindik uçağa, son ana kadar pilot nereye gideceğimizi bilmiyordu. Son anda dedim ki ‘İstanbul.’ İstanbul’a geldik, hamdolsun, binler, onbinler bizi bekliyordu. F16’lar üzerimizdeydi, helikopterler üzerimizdeydi. Ne oldu? Biz ‘Allah’tan başka galip yoktur’ dedik, Rabbime sığındık, işi bitirdik. Bir de biliyorsunuz, Allah koruduktan sonra başka koruyucu yoktur.”


Suriye’de Türkiyesiz adım mümkün değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Üsküdar İlçe Kongresi’nde Suriye’de yaşanan son gelişmelere değindi. Artık Suriye’de Türkiye’nin olmadığı hiçbir adım atılmasının mümkün olmadığının altını çizen Erdoğan, “Amerika’nın, İngiltere ve Fransa ile birlikte rejimin kimyasal silah tesislerini hedef alan son saldırısında bir defa daha gördük ki bu iş öyle pansuman tedbirlerle olmuyor” dedi. Erdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye’den başka bu ülkede faaliyet gösterip de Suriye halkına güvenli bir gelecek vadeden hiçbir güç yok. 3,5 milyon Suriyeli nerede kalıyor? Çıkıp bunun cevabını bana versinler. Türkiye’de kalıyor. Fransa’da mı kalıyor, Almanya’da mı kalıyor? Nerede kalıyor? Bizde kalıyor. Suriye’de sahaya bozulanı düzeltmek için giren Türkiye’den başkasını göremezsiniz. Her terör örgütünün arkasında bir ve birkaç ülkenin belki siluetine rastlayabilirsiniz ama Suriye halkının arkasında sadece Türkiye var. Suriye üzerinde hesap yapanlar petrol üzerinde hesap yapıyor ve bu oyunu da biz bozacağız. Suriye halkıyla el ele vererek, bu ülkeyi yeniden ayağa kaldırarak onları şaşırtmaya inşallah devam edeceğiz.”

#Suriye
#AK Parti
#Maltepe
#Beykoz
#Üsküdar
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce