EDISYON:

Erdoğan, Merkel'e kaygılarını iletti

Yeni Şafak
17:0231/05/2016, Salı
G: 31/05/2016, Salı
AA
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüşerek, Almanya Parlamentosu'nda perşembe günü oylanacak olan 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkındaki kaygılarını iletti.​

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Federal Almanya Şansölyesi Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, Almanya Parlamentosunda 2 Haziran Perşembe günü oylanacak 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkındaki kaygılarını iletti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Federal Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, Almanya Parlamentosunda 2 Haziran Perşembe günü oylanacak 1915 olaylarıyla ilgili tasarı hakkındaki kaygılarını iletti. Görüşmede Türkiye'nin hassasiyetlerine dikkat çeken Erdoğan, Almanya'nın tasarıya ilişkin sağduyulu bir yaklaşım sergilemesinin önem taşıdığını vurguladı.



"Bizim sözde Ermeni soykırımı gibi bir problemimiz yok"


Öte yandan Uganda ziyareti öncesinde de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:



"Dün Sayın Başbakan, Merkel ile görüşme yaptı. Ben de bugün görüştüm. Kendileri 'Elimizden gelen gayreti göstereceğiz' gibi ifadeler kullanıyor. Bizim sözde Ermeni soykırımı gibi bir problemimiz yok. Biz bu konuda rahatız. Bize bu şekilde yaklaşım gösterenler aslında iki ülke arasındaki gerek diplomatik gerek siyasi, gerek askeri... Bütün bunları zedeler. Öyle zannediyorum ki bunların hepsi düşünülecektir. Şu anda çıkmamış bir kararı değerlendirmeyi doğru bulmam. Bir karar çıkar, ondan sonra bunun değerlendirmesini gerek hükumetimiz gerek bizler beraber bunun değerlendirmesini yaparız. Ama çıkacak kararın bizim açımızdan bir bağlayıcılığı yoktur bu da böyle biline."







#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Merkel
#Almanya

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.