|

Dağı bağa çevirdi

Yıllarca yurt dışında çalışarak elde ettiği birikimle Karaman'daki köyünde 400 dekar taşlık alanı 26 bin fidanla badem bahçesine dönüştüren 70 yaşındaki Durmuş Ceylan, sergilediği özveriyle 'Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur' sözünü de gerçekleştirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:03 - 26/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Taşlık alan 26 bin fidanla buluştu
Taşlık alan 26 bin fidanla buluştu

Yıllarca yurt dışında çalışarak elde ettiği birikimle Karaman'daki köyünde 400 dekar taşlık alanı 26 bin fidanla badem bahçesine dönüştüren 70 yaşındaki Durmuş Ceylan, "Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" sözünü de gerçekleştirmiş oldu. Almanya'ya 1980 yılında giden ve 24 yıl çalıştıktan sonra Türkiye'ye kesin dönüş yapan Ceylan, Karaman merkeze bağlı Tavşanlı köyünde babadan kalma tarlasında hobi amacıyla tarımla uğraşmaya başladı. Hazine arazilerinin çiftçilere kiralandığını duyunca köyünde hazineye ait 400 dekarlık taşlık alanı kiralayan Ceylan, 24 yıllık birikimini bu alana harcadı. Çevresindekilerin, "Boşuna uğraşıyorsun, burada bir şey yetişmez" demesine rağmen 7 sene uğraşarak taşlık alana 26 bin badem fidanı diken Ceylan, daha önce yalnızca çalıların bulunduğu alanı badem ağaçlarıyla donattı.

KEÇİLERİN YAYILDIĞI YERDİ

Köyde hobi olsun diye tarımla uğraşmaya başladığını anlatan Ceylan, şunları söyledi: "Köyün yanındaki bu arazi boş duruyordu. Taşlık bir alan. Taşlarla dolu, keçilerin yayıldığı bir yerdi. Şimdi burası badem ormanı. Yurt dışındayken ve geri döndükten sonra bu alanı birçok kez rüyamda gördüm. Bu alanda kendimi binlerce kişi ile birlikte görüyordum. Araziyi Orman Genel Müdürlüğü’nden kiraladım. Rüyamda gördüğüm insanlar kadar buraya badem fidanı ektim. Tüm birikimimi buraya harcadım”

#Karaman
#Çiftçilik
6 yıl önce