|

Başkonsolos saygısızlık yaptı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşıyla görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Başkonsolosun Kaşıkçı'nın kaybolmasından sonra dalga geçer gibi dolapları açıp da 'Bak işte burada yok' demesi, saygısızca davranması doğru bir yaklaşım değildi” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:22 - 18/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşme sonrası mevkidaşı Mike Pompeo'yu havalimanından uğurladı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşme sonrası mevkidaşı Mike Pompeo'yu havalimanından uğurladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını değerlendirmek üzere Türkiye'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmelerin ardından Ankara Esenboğa Havalimanı'nda soruları yanıtladı. Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin Türkiye'den ayrılmasına ilişkin bir soru üzerine ise şu yanıtı verdi:

KARARI SUUDİLER VERECEK

"Başkonsolos ülkesine gidebilir. Kendisi sınır dışı edilmiş değil. Ne zaman gelip gelmeyeceği konusu da benim işim değil. Ama başkonsolosun özellikle bu olay gerçekleştikten sonra yani Kaşıkçı'nın kaybolmasından sonra bazı yaklaşımları tabii ki tepki topladı. Özellikle dalga geçer gibi dolapları açıp da 'Bak işte burada yok' demesi, saygısızca davranması doğru bir yaklaşım değildi, tüm dünyanın tepkisini topladı. Ama başkonsolosla ilgili kararı tabii ki Suudiler verecek."

Münbiç'e ilişkin son durumun da ele alındığını belirten Çavuşoğlu, PKK’lıların Münbiç’ten temizlenmesi gerektiğinin altını çizdi. Çavuşoğlu, mevkidaşı ve yanı sıra ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile detaylı şekilde ne yapacaklarını konuştuklarını anlattı. Temasların önümüzdeki günlerde de devam edeceğinin altını çizen Çavuşoğlu, “Ama bu konuda çok kararlı olduğumuzu ve yol haritasının uygulanmasını gerektiğini bir kere daha ABD tarafına net bir şekilde söyledik” diye konuştu.

YAPTIRIMLAR SAÇMA SAPANDI

Çavuşoğlu, ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımlarıyla ilgili, "Yaptırımlar zaten saçma sapan şeylerdi. Artık ilişkilerimizde yaptırım ya da benzer şeyler olmaması konusunda hemfikiriz" ifadelerini kullandı. Pompeo, Türkiye’ye karşı uygulanan yaptırımlarla ilgili kısa sürede karar vereceklerini duyurdu.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Suudi Arabistan
6 yıl önce