|

Adil Öksüz için Almanya'da arama kararı çıkarıldı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Biz Almanya nezdinde temasa geçtik. Almanya Adil Öksüz ile ilgili arama kararı çıkarttı" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
14:29 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:02 - 13/06/2018 Çarşamba
AA
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğuna ilişkin iddiaların araştırıldığını belirterek, Almanya nezdinde temasa geçildiğini ve Öksüz ile ilgili Almanya'nın yakalama kararı çıkardığını açıkladı.

Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Arama kararı çıktı"

Bakan Çavuşoğlu, FETÖ firarisi Adil Öksüz'e yönelik iddiaların gerçek olması durumunda Almanya'nın tutumunun ne olacağına ilişkin soruya, "Almanya şu anda yakalama kararı çıkarttı yani arama kararı çıkarttı daha doğrusu. Bulduktan sonra yapacağı şey anlaşmalar çerçevesinde ve hukuk çerçevesinde bize teslim etmesidir" karşılığını verdi.

Böyle bir yakalama durumu olduğunda o süreci hızlandırmak için detayları görüştüklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Beklentimiz iade etmeleridir. Yunanistan'daki darbecilere dönmesin bu iş. Amerika'da da temaslarımızı yoğunlaştırdık. Hem Amerika içinde FETÖ ile ilgili FBI'nın bir soruşturması var. Gördüğümüz kadarıyla detayları şu anda bilmemiz mümkün değil. Kapsamlı ve ciddi bir soruşturma. Çalışma grubumuzla beraber Türkiye ve Amerika heyetleri bizim iade talebimiz gönderdiğimiz delillerle ortak çalışacaklar" dedi.

"Bu tür mayınları ortadan kaldırmamız lazım"

Artık bu işi hızlandırmak gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"Çünkü YPG'ye verilen destekle birlikte bugüne kadar FETÖ konusunda adım atılmaması ilişkilerimizi olumsuz etkiledi. Tekrar ilişkilerimizi rayına koyacaksak bu tür engelleri, mayınları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu konuda ABD'nin adım atması gerekiyor. Afrika'da, Asya'da olsun orada da onların kuruluşlarının kapatılması gerekse oradaki FETÖ'cülerin ülkemize iade edilmesiyle ilgili çalışmalarımızı tüm kurumlarımızla beraber sürdürüyoruz."

#Adil Öksüz
#Almanya
#Arama
6 yıl önce