|

24 Haziran kader oylaması olacak

Yeni Şafak ve TVNET Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, “24 Haziran seçimlerinde Türkiye’nin bin yıllık tarihi serüveninin nasıl şekilleneceği belirlenecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:43 - 30/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin kader oylaması olacağını söyledi.

Karagül, bu hafta Trabzon Kitap Fuarı'nda düzenlenen 'Sosyal Yorum'da Yeni Şafak Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in sorularını cevapladı. Yeni Şafak'ın sosyal medya hesapları ile TVNET ekranlarından canlı olarak yayınlanan programda 24 Haziran seçimlerine değinen Karagül, şunları kaydetti: “Her seçim çok önemli. Her seçimi siyasi tarihimiz açından kritik olarak değerlendiririz. Ama bu seferki farklı çünkü sadece alınacak karar iç politik tercih olmayacak. Türkiye'nin geçmişi ve geleceği ile ilgili bir karar olacak. Sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçmekle alakalı değil, Türkiye'nin Anadolu'daki 1000 yıllık tarihi serüveni nasıl şekilleneceği belirlenmiş olacak. Bu açıdan ben seçimi kader oylaması olarak değerlendiriyorum.”

DEVLET AKLI GÖRDÜ

Türkiye'nin son 5 yılda çok ağır saldırılara sahne olduğunu ifade eden Karagül, "Türkiye garnizon bir ülke değil. Türkiye bu coğrafyada Selçuklulardan bu yana tarih yapıcı bir ülke. Böyle bir siyasi tarihi ve yapısı var" dedi.

Karagül şöyle devam etti: "İşte bu siyasi genetik yeniden harekete geçti. Çünkü dünya değişiyor. Soğuk Savaş sona erdi. Batı'nın küresel hükümranlığı sona eriyor. Asya'da yeni güçler çıkıyor. İşte tarih sana burada yeni bir kapı açıyor. Herkes devletin merkez iktidar alanını güçlendiriyor. Savunmaya geçiyorlar. Avrupa’nın toplumsal bir güç devşirmesi lazım. Rusya Putin ile güç devşiriyor. Çin Devlet Başkanı kendini anayasaya soktu. Bizim devlet aklımız da böyle bir tehlikeyi gördü."

#İbrahim Karagül
#Trabzon
#Ersin Çelik
6 yıl önce