|

Ticaret savaşından Türkiye’ye avantaj

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Türkiye’nin ticaret savaşından fayda sağlayabileceğini belirtti. Seçimlerden sonra tansiyonun düştüğüne vurgu yapan Mobius, Türkiye’nin artık büyük programını uygulayabileceğini ifade eti.

Yeni Şafak
04:00 - 12/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:03 - 12/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Ünlü yatırımcı Mark Mobius
Ünlü yatırımcı Mark Mobius

Gelişen piyasalarda ilk akla gelen isimlerden milyarder yatırımcı Mark Mobius, ticaret savaşları üzerine "ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığı son derece kritik. Daha kötüye gidebilir. Anlaşmazlık artarsa en çok kaybeden Çin olacak" yorumunu yaptı. Söz konusu ticari savaşın küresel ölçekte bir çok ülkeyi etkileyeceğine dikkat çeken Mobius, Türkiye'nin ise krizi fırsata çevirerek fayda sağlayan ülkelerden olacağını vurguladı.

İNŞAATTA CANLILIK SÜRER

Türkiye ile ilgili endişesi olmadının altını çizen Mobius, "Türkiye'de seçimin 2. tura kalmaması iyi bir haber. Biliyorsunuz adaylar yüzde 50'nin altında kalsaydı seçim 2. tura kalacaktı ama Erdoğan yüzde 52 ile seçildi ve bu olmadı. Ülkedeki tansiyon düştü ve artık büyük programını uygulayabilir. Yeni bir kanal inşa edecek. Devasa bir proje olacak. Ülkede canlı bir inşaat sektörü olacak" dedi.

  • Erdoğan çok iyi iş çıkarıyor
  • Mobius, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomiyi yönetme stratejisine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Son 5 -6 yıla bakarsan çok iyi iş çıkardı. Dikkatleri kırsal kesime çekti. Parayı İstanbul’un elitleri kazanırken kırsal kesim ciddi anlamda yok sayılmıştı. Bu Erdoğan ile değişti ve ekonomi canlandı. Bu nedenle de Erdoğan iktidarını sürdürmeyi başardı. Bu durum devam edeceğe benziyor.”

#Mark Mobius
#Türkiye
6 yıl önce