|

Korumacılık salgına dönüşebilir

ABD-Çin eksenli küresel ticaret savaşlarına ilişkin Yeni Şafak’a konuşan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu / Türk - Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Yalçındağ, şu değerlendirmeyi yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 23:39 - 11/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu / TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu / TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ

ABD-Çin eksenli küresel ticaret savaşlarına ilişkin Yeni Şafak’a konuşan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu / Türk - Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Korumacılığın küresel bir salgına dönüşmesi muhtemel. Görünüşte iki ülke ticaretini hedefleyen kararlar, dünya ekonomisinin iç içe geçmiş yapısı nedeniyle durgun suya atılan taş gibi dalga dalga yayılan yıkıcı etki yaratıyor. şimdiden rakamlar, havada kargo ve denizde konteyner taşımacılığında büyüme trendinin büyük ölçüde durduğunu, yer yer ise gerilemenin başladığını gösteriyor.”

HERKES ZARARLI ÇIKAR

TAİK olarak, Amerikalı muhataplarına, ticarette vergi ve kotaların, her iki ülkenin üreticisine de işçisine de zarar vereceğini anlattıklarını dile getiren Yalçındağ, şöyle devam etti: “Şu anda korumacılık siyasetinden zarar gören herkes adına konuşmak ve ‘üç özgürlük’ prensibini herkes adına savunmak yine Türkiye’nin omuzlaması gereken bir sorumluluk olarak değerlendirilmelidir.”

#ABD
#Çin
6 yıl önce