|

En çok rağbet 2+1'e

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan 605 konutun başvuruları tamamlandı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, orta gelir katmanı için satışa sunulan 605 sosyal konuta 16 bin 946 başvurunun geldiğini söyledi.

Yeni Şafak
12:57 - 14/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:11 - 14/04/2018 Cumartesi
IHA
başvuru bedelleri 2 Mayıs’ta ödenmeye başlayacak.
başvuru bedelleri 2 Mayıs’ta ödenmeye başlayacak.

Konut satışların azaldığı bir ortamda vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduklarını söyleyen Turan, "Bizim konut ürettiğimiz alt ve orta gelir grubu vatandaşlarımızdan yoğun bir talep geliyor. Bu sektörümüz için yol gösterici bir durum" diye konuştu.

Sosyal konut ürettikleri için vatandaşların kira öder gibi hatta daha düşük bir bedelle konut sahibi olabildiğini vurgulayan Turan, "Konut talebinde bir azalma yok tam tersine Türkiye’nin her yerinde 5-10 katı taleple karşılaşıyoruz. Bir yerde 300 konut yapıyorsak 3 bin talep geliyor" açıklamasında bulundu.

Başvuruları tamamlanan 605 konutun 1+1’den 4+1’e, farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyet ile bütçelendiğini belirten Turan, 1+1 dairelere bin 403, 2+1 dairelere 10 bin 211, 3+1 dairelere 4 bin 77 ve 4+1 daireler 555 başvurunun yapıldığını söyledi.

Başvuru bedelleri 2 Mayıs'ta ödenecek

Turan, ayrıca 25 Nisanda yapılacak kura çekimi sonrası konut sahibi olamayan vatandaşlara başvuru bedellerinin 2 Mayıs’ta ödenmeye başlayacağını belirtti.

Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla hizmet ettiklerini vurgulayan Turan, "Öncelikli hedefimiz dar ve orta gelirli bugüne kadar hiç konut sahibi olmamış, konut almakta zorlanan vatandaşlarımızı kira öder gibi konut sahibi yapmaktır. Sosyal devletin en önemli yansıması vatandaşın barınma ihtiyacını karşılamasıdır. İdare olarak bunu gerçekleştiriyoruz. Sosyal devletin en önemli yansıması bu idaredir. Vatandaşlar için yegane dost eli bir kuruluştur" ifadesini kullandı.

"Milletimizin sevincinden güç alıyoruz"

Piyasa koşullarında ev sahibi olması mümkün olmayan alt gelir grubundaki vatandaşların sevincine, izledikleri ve fotoğraflarını gördükleri kura çekimlerinde şahitlik ettiklerini belirten Turan, "TOKİ ekipleri olarak yoğun bir çalışma sürecindeyiz. Milletimizin sevincinden güç alıyoruz. Bu motivasyonumuz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Kayaşehir’de başvuruları tamamlanan projenin de yatay mimari ile inşa edilip mahalle kültürünü barındıracağını belirten Turan, proje içerisinde 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük sosyal ihtiyaçların yer alacağını söyledi.

TOKİ KAYAŞEHİR KURA SONUÇLARI

TOKİ Kayaşehir konutları kura tarihi olarak kurum 25 Nisan 2018 tarihini açıklamış durumda. 25 Nisan tarihinde gerçekleştirilen çekilişin ardından hak sahipleri ile sözleşme imzalama süreci başlatılacak.


#TOKİ
#Kayaşehir
#Emlak
#Ev
6 yıl önce