|

Bakan Kurum: 5 Millet Bahçesi'ni Cumartesi günü açıyoruz

Kentsel dönüşümde kesinlikle imar artışı olmayacağına vurgu yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, İstanbul'da 5 Millet Bahçesi'nin Cumartesi günü açılacağını söyledi. Bakan Kurum alışverişlerde plastik poşetlerden alınan ücretin ise 25 kuruş olacağını belirtti.

Yeni Şafak
10:17 - 14/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:00 - 14/11/2018 Çarşamba
AA
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu..

550 bin konut dönüştü

Geçmişte yüksek binaların ihtiyaç olduğunu ama bugün bakıldığında şehirlerin silüetini bozan, bilhassa kentsel dönüşümde, yüksek binaları istemediklerini belirten Bakan Kurum, "
Kentsel dönüşüm yasanın çıktığı 2012'den beri yaklaşık 550 bin konutun dönüşümü sağlandı
." ifadelerini kullandı.

"5-5,5 milyon konutun dönüşmesi gerekiyor"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bugün için 5-5,5 milyon konutun dönüşmesi gerekiyor. 2025'te 7,5 milyon yapıya ulaşıyor. Bizim bunları bir an önce dönüştürmemiz şart.
Kentsel dönüşümde stratejimiz şu, kesinlikle imar artışı olmayacak, imar artışı olacaksa eğer yüzde 20-25’i geçmeyecek. Ülkemizin şehirlerinin önümüzdeki 50 yılını planlamak
istiyoruz
." dedi.

5 Millet Bahçesi açılıyor

İstanbul'a 1,5 milyon metrekare yeşil alan kazandıracaklarını açıklayan Bakan Kurum, Cumartesi günü İstanbul'da 5 Millet Bahçesi'ni de açacaklarını söyledi.

Poşetlerden 25 kuruş alınacak

Dün Meclis'e sunulan Atık Yönetmeliği'nde yer alan ve yürürlüğe girdiği tarihten itibaren tüm alışverişlerde plastik poşetlerden ücret alınmasını öngören tasarıya ilişkin de konuşan Bakana Kurum, plastik poşetlerden 25 kuruş ücret alınacağını açıkladı.

8.6 milyon kişi İmar Barışı'ndan faydalandı

Son başvuru tarihi 31 Ekim'den yıl sonuna kadar uzatılan İmar Barışı'na ilişkin son verileri paylaşan Bakan Kurum, ''Bugüne kadar yaklaşık 8 milyon 600 bin vatandaşımız uygulamadan faydalandı." dedi.



#Murat Kurum
#İmar barışı
#Millet bahçesi
#İmar artışı
#Plastik poşet
#Kentsel dönüşüm
5 yıl önce