|

Trump’a senatörlerden S-400 mektubu

ABD’de bir grup senatör Trump yönetiminden Rus S-400 füze savunma sistemlerinin Türkiye, Çin, Hindistan, Suudi Arabistan ve Katar ülkelerine satışıyla ilgili ayrıntılı bilgi talep etti. Senatörlerin S-400 füze sistemlerinin yabancı ülkelere satışının yasaklanması için siyasi baskının artırılması yönünde talepte bulundukları vurgulandı.

Yeni Şafak
09:47 - 17/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 09:52 - 17/03/2018 Cumartesi
IHA
Arşiv
Arşiv

ABD’de bir grup senatör, Dışişleri Bakanlığına hitaben yayınladıkları mektupla Rusya’nın bazı ülkelere S-400 füze savunma sistemi satışıyla ilgili bilgi talep etti.

Senatörler, Rus S-400 füze savunma sistemlerinin Türkiye, Çin, Hindistan, Suudi Arabistan ve Katar ülkelerine satışıyla ilgili Trump yönetiminden ayrıntılı bilgi talep etti.

  • ABD’li senatörlerin imzasını taşıyan mektupta, ABD Dışişleri Bakanlığından Rusya’nın Çin, Türkiye, Hindistan, Suudi Arabistan ve Katar’a S-400 füze savunma sistemlerinin satışının sonlandırılması ve engel olmak için gösterilen diplomatik çabalarla ilgili geniş kapsamlı bilgi istendiği belirtildi.

Senatörlerin S-400 füze sistemlerinin yabancı ülkelere satışının yasaklanması için siyasi baskının artırılması yönünde talepte bulundukları vurgulandı.

#ABD
#S-400
6 yıl önce