|

Trump Dışişleri Bakanı Tillerson'ı görevden aldı

ABD Başkanı Trump, Dışişleri Bakanı Tillerson'ı görevden alarak yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'yu atadı. Pompeo, Türkiye ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili olumsuz bakış açısı olan bir isim olarak biliniyor.

Yeni Şafak
15:46 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 16:12 - 13/03/2018 Salı
AA
ABD Başkanı Donald Trump, CIA Direktörü Mike Pompeo ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson.
ABD Başkanı Donald Trump, CIA Direktörü Mike Pompeo ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson.

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın görevine son verdi. Trump, görev değişikliğini sosyal medya üzerinden açıkladı. Dışişleri Bakanlığına CIA Başkanı Mike Pompeo'yu atadı. Pompeo, Türkiye ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili olumsuz bakış açısı olan bir isim olarak biliniyor.


Trump, tweetinde şu ifadeleri kullandı:

CIA'in başına ilk kez bir kadın getirilecek

Tillerson'ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo'nun geleceği açıklandı. CIA'in yeni direktörü ise Gina Haspel olacağı duyuruldu. Haspel, bu göreve getirilen ilk kadın olacak.

Trump'a 'moron' dediği iddia edilmişti

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ABD Başkanı Donald Trump hakkında 'moron' dediği iddia edilmişti.

Dışişleri yalanlamıştı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, Amerikan NBC kanalındaki programda, Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Başkan Trump için "moron" ifadesini kullandığına ilişkin iddiaları yalanladı.

'Daha önce istifa edeceği' iddia edilmişti

Geçtiğimiz Ekim ayında ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın istifa edeceği iddia edilmişti. Tillerson ise istifa etmeyeceğini söyleyerek 'Görevimin başındayım' dedi.

Kenya'da rahatsızlanmıştı

Geçtiğimiz günlerde Afrika turu kapsamında Kenya'ya gelen Rex Tillerson'ın sağlık problemi nedeniyle başkent Nairobi'deki ilk gün temaslarını iptal ettiği bildirilmişti. Yapılan açıklamada Tillerson'ın rahatsızlığının çok ciddi olmadığı , iptal edilen ilk gün programlarının daha sonraki günlerde yeniden düzenlenebileceği ifade edilmişti.

#ABD
#Rex Tillerson
#Mike Pompeo
6 yıl önce