|

ABD Dışişleri Bakanlığından 'moron' iddialarına cevap

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, Amerikan NBC kanalındaki programda, Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Başkan Trump için "moron" ifadesini kullandığına ilişkin iddiaları yalanladı.

Yeni Şafak
23:39 - 4/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 23:42 - 4/10/2017 Çarşamba
AA
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Başkan Donald Trump hakkında "moron" dediği yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Asla öyle birşey söylemedi." dedi.

Nauert, günlük basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Amerikan NBC kanalında bugün yer alan programda, Tillerson'ın Trump için "moron" ifadesini kullandığı iddiasının sorulması üzerine konuşan Heather Nauert, iddiaları reddetti.

"Tillerson öyle bir dil kullanmaz"

Sözcü Nauert, "Bakan (Tillerson) öyle bir dil kullanmaz. Tillerson, ABD Başkanı hakkında konuşurken öyle bir dil kullanmaz. O bu kelimeyi kimse için kullanmaz. Asla öyle birşey söylemedi." diye konuştu.

Rex Tillerson da bugün düzenlediği basın toplantısında bu yönde bir soru sorulması üzerine, "Benim geldiğim yerde böyle değersiz şeylerle uğraşmayız. Yönetimi bölme amacı güden bu tür çabaların bir parçası olmayacağım." açıklamasını yapmıştı.

Başkan Trump ise konuya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "NBC News, Bakan Tillerson ve Başkan Yardımcısı Pence tarafından tamamen yalanlandı. Bu yalan bir haber. Amerika'dan özür dilemeliler." ifadelerini kullanmıştı.

#Donald Trump
#Rex Tillerson
#Heather Nauert
#ABD
6 yıl önce