EDISYON:

İşgalci İsrail'in katlettiği Ayşenur'un babası: Türkiye'nin yaptığını Amerikan hükümetinden de bekliyoruz

Rabia Şenol
19:3312/09/2024, четверг
G: 12/09/2024, четверг
Yeni Şafak

Terör devleti İsrail tarafından kasıtlı olarak katledilen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, Yeni Şafak'a konuştu. "Devletimizin keyfi cinayetin peşini bırakmadığını öğrendim inşallah aynı şeyi Amerikan hükümetinden de bekliyoruz." ifadelerini kullanan baba Eygi, Ayşenur'un ABD'de büyüdüğünü, oradaki okullarda okuduğunu ve bu yüzden Amerika'nın da sorumluluğu olduğunu söyledi. Mehmet Suat Eygi, ABD'nin, dünyanın herhangi bir yerinde vatandaşı öldürüldüğünde amblemindeki kartal gibi çöktüğünü ancak konu İsrail olduğunda geçiştirme çabası içine girdiğini de ifade etti.

İşgal altındaki Batı Şeria'da siyonist katil İsrail askerleri tarafından vahşice katledilen ABD vatandaşı Türk aktivist
Ayşenur Ezgi Eygi
'nin babası
Mehmet Suat Eygi
, Yeni Şafak'a konuştu.
Ayşenur'un doğaya, insana, insan haklarına, her şeye duyarlı olduğunu belirten baba Eygi, "
Afrika'ya, Meksika'ya insan için dünyanın her tarafına gitti. Nerede kimin ihtiyacı varsa. Özel bir insandı.
" dedi.

Türkiye'nin Ayşenur cinayetinin peşini bırakmadığını vurgulayan baba Eygi, aynı davranışı ABD'den de beklediklerini söyledi.

Eygi, Ayşenur ile en son havalimanında görüştüğünü, yetkililerin kendilerini bilgilendirdiğini dile getirdi.

"Konu İsrail olunca ABD geçiştiriyor"

Ayşenur'un ABD'de büyüdüğünü, oradaki okullarda okuduğunu ve bu yüzden Amerika'nın da sorumluluğu olduğunu söyleyen Mehmet Suat Eygi, "
Amerika değişik bir ülke. Dünyanın neresinde haksızlık varsa kendi vatandaşına, öldürme varsa Amerika amblemindeki kartal gibi çöker. Ama konu İsrail olunca biraz daha geçiştirme çabası olabiliyor. Ama insanların vicdanına kulak vereceklerini inanmak istiyorum. Politika gereği başka şeyler konuşulabilir ama insan vicdanı bunları yapması gereken yeri çekecek.
" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşemediğini ifade eden Eygi, kendisine ulaşılmaya çalışıldığını ancak olayı öğrendiği ilk gün kimseyle görüşecek durumda olmadığını anlattı.

"Rahat bir yaşam sürebilir ama o ideallerinin peşinde koştu"

Ayşenur'un nasıl insan hakları savunucusu olmaya karar verdiğine ilişkin soruya da cevap veren Mehmet Suat Eygi, "
Yaratılışla ilgili. Doğuşundan vardı. Büyüdükçe üstüne koydu. Amerika'ya gitmişti. İyi bir eğitim almıştı. Maddi durumu da iyiydi. Rahat bir yaşam sürebilir ama o ideallerinin peşinde koştu. Her şeyi bıraktı. Orta Doğu cehennemine gitti. O kadar idealistti.
" ifadelerini kullandı.


#Ayşenur Ezgi Eygi
#Mehmet Suat Eygi
#ABD
#İsrail
#Batı Şeria

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.